Zimski sportovi

NHL: Toronto bolji od NY Rangersa

Hrvoje Pavić • ponedjeljak, 01.12.2003.

Noćas je u NHL-u odigrano šest utakmica. Na tri su pobijedili gosti, a na tri nismo dobili pobjednika niti nakon produžetaka. Najzanimljivija utakmica večeri je bila ona između New York Rangersa i Toronta, a slavili su gosti iz Kanade sa 4:2...

Iako su njihovi ljubimci pretrpjelii neugodan poraz gledatelji u Madison Square Gardenu vidjeli su dobru utakmicu. Puno golova, puno isključenja pa čak i jednu tučnjavu. Domaćini su dobro otvorili susret i dosta rano poveli s 1:0. Strijelac je bio Kovalev. Već pred kraj prve trećine gosti su izjednačili preko Fitzgeralda. Druga trećina bila je i najzanimljivija. Prvo je Toronto poveo sa 2:1 golom Tuckera. Nakon toga je izjednačio New York da bi na kraju trećine opet vodili gosti, a strijelac je bio izvrsni Sundin. Sredinom druge trećine gledatelji su imali prilike vidjeti pravi mali show. Naime, na scenu je stupio Matthew Barnaby koji se potukao s Nolanom. Nakon utakmice dosta se raspravljalo o toj tučnjavi pošto je bilo nesuglasica oko toga tko je započeo tučnjavu odnosno zašto je Nolan udario prije nego je skinuo rukavice. U zadnjoj trećini postavljen je i krajnji rezultat. Gol za 4:2 i potvrdu pobjede postigao je Renberg. Kao najbolji pojedinac susreta izdvojen je Torontov golman Kidd koji je sakupio 33 obrane.

Drugi najzanimljiviji dvoboj odigrao se u Denveru gdje je Colorado ugostio momčad New Jerseya. Odigrali su "miroljubivih" 1:1, a golove su postigli Hejduk za domaćine te Rasmusen za goste i to u drugoj trećini. Najbolji su i ovom susretu bili golmani. Brodeur je na golu Colorada obranio 27 udaraca, a njegov kolega na drugoj strani pohvatao ih je 25.

NHL, 30. studenog, rezultati: Edmonton - San Jose 1:2; Minnesota - Anaheim 1:1; Boston - Phoenix 3:3; NY Rangers - Toronto 3:4; Dallas - Los Angeles 1:2; Colorado - New Jersey 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!