Nogomet

Bišćan prinudno na time-out

Marko Breljak • ponedjeljak, 11.09.2000.

Igor Bišćan je trenutačno najeksponiraniji nogometaš hrvatske nogometne lige, a njegove igračke kvalitete odavno su prerasle našu nogometu ligu. Tijekom tjedna “stara dama” je dala ponudu od 17 milijuna DEM-a za Igorove usluge, a Zajec prihvatio. Mladi kapetan Dinama je stoga zatražio time-out i rekao da mora malo stati i razmisliti o svemu. Nakon ovog kola ići će na predah, ali ne zbog Juventusa nego zbog nepromišljenog poteza i crvenog kartona, koji je njegovu momčad koštao poraza u derbiju protiv Osijeka.


Bišćan "na ledu" zbog "štemerskog" ispada (Snimio: Dražen Patarčić)

U Maksimiru su Osječani pobijedili Dinamo po prvi put nakon osnivanja HNL-a. I to iz prekida, Vuica je glavom donio pobjedu Osijeku. Odmah nakon poraza počelo se govorkati o odlasku Vlaka. Tako da bi se već nakon šestog kola moglo desiti da su dva najveća pretendenta na naslov promijenila trenera. Čudno, ali moguće u zemlji poput Hrvatske. Treneri su u nas u slučaju rezultatskog neuspjeha prvi na listi za odstrijel. Iako se radi o jednoj igračkoj legendi kakva je Marijan Vlak. Iako se radi o mirnom čovjeku, koji je u ovakvim vremenima nužno potreban našem nogometu. Iako je i sa deset igrača Dinamo u porazu protiv Osijeka bio dominatnija momčad, a poraz je uslijedio tek zbog nervoze Igora Bišćana, koja je djelomično i razumljiva jer je mladi kapetan pod velikim pritiskom posljednjih dana. Da li baš sada prije Slovana i utakmice iznimno važne za domaći nogomet mijenjati trenera. Dobri čovjek “Majo” potreban je i kao zalog nastavka trenda, koji je započela nova uprava, a to je povratak istinskih sportaša u klub i definitivni otklon od prakse prošlih uprava. Zbog toga treba vjerovati da se Zajec neće tako olako rješiti usluga, trenera i svojeg prijatelja, Vlaka. Jer još se sjećamo entuzijazma s kojim je Maksimir orio, “ide Vlak, ide Vlak, ide Vlak…”. Nadamo se da se ovaj slogan neće ostvariti i da Vlak neće otići jer čak i da uprava modrih odluči smijeniti Vlaka, adekvatna zamjena nije na vidiku. Osim ako ne izmisle nekakvog novog Ardilesa.

Vrlo vrijedne pobjede ostvarili su i Hrvatski Dragovoljac i Šibenik. Naročito čudna i šokantna bila je pobjeda dragovoljaca, koja je ostvarena uz tek jednu izrazitiju prigodu. Katalinićeva momčad je dominirala igrom, a Varteks je poražen tak u posljednjim sekundama utakmice golom sa preko šezdeset metara. Vratara Varaždinaca Mađarića, lopta, upućena od Spomenka Bošnjaka, preletjela je i završila u mreži Varteksa. Tako je poražen i Varteks, jedini klub, koji je do ovog kola bio bez poraza. U susretu Šibenika i Slaven Belupa, dvije momčadi, koje su prvenstveno orijentirane na obranu, pobjedu su odnijeli Šibenčani. Strijelac pobjedonosnog pogotka je ponovo bio Paul Matas.

U ovom kolu opet smo imali pregršt kartona i isključenja. Naročito bolna su isključenja direktora klubova Španjića i Cvjetkovića. Da je prvi put mogli bismo reći, dogodilo se, ali obojica su već nekoliko puta, susret završili na tribini. Zanimljivo je istaknuti da su njihove momčadi odnijele vrlo vrijedne pobjede. Definitivno treba zauzeti oštriji stav prema takvim ispadima jer vodstva klubova trebala bi biti uzor po ponašanju na terenu i izvan njega. Ako oni ne mogu zadržati mirnoću, kako to možemo očekivati od igrača i gledatelja.

Kolo je obilježila i izuzetna izjednačenost u svim utakmicama, a izjednačenost je i na ljestvici. Tako da bi se moglo dogoditi da, barem po rezultatskoj neizvjesnosti, ove godine imamo interesantno prvenstvo.

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!