Zimski sportovi

NHL: Pobjeda Detroita u produžetku protiv L.A.-a

Hrvoje Pavić • utorak, 09.12.2003.

Sinoć su u NHL-u odigrane četiri utakmice. Najzaimljivije su bile one između Detroita i Los Angelesa, koju je Detroit dobio u produžetku te između Colorada i Washingtona, koju je Colorado dobio bez većih problema.

Kada je počela utakmica Detroita i L.A.-a činilo se da ne bi trebalo biti većih problema za iskusnu momčad iz grada automobila. U prvoj trećini vodili su 2:0 golovima Shanahana i Datsyuka. U drugom periodu utakmica se malo "umrtvila" i činilo se da golova više neće biti. Međutim gosti u trećoj trećini stvari vraćaju na rezultatski početak golovima Cammalloria i Strake. Utakmica je otišla u produžetak, a riješio ju je, na Detroitovu sreću, "dobri stari" Hull golom za novu pobjedu Detroita. Krajnji rezultat je bio 3:2.

Još jednu zanimljivu utakmicu, no rezultatski puno manje neizvjesnu imali su prilike vidjeti gledatelji u Denveru. Tamo je domaći Colorado ugostio momčad Washingtona. Domaći su vrlo dobro otvorili utakmicu i sredinom prve trećine već su vodili 2:0 golovima Selannea i Blakea. Gosti se probavaju vratiti u igru, no ništa im ne polazi za rukom sve do trećeg perioda. Tada smanjuju na 2:1 golom Gonchaira, no to im ništa nije pomoglo. Colorado tada počinje opet igrati i u preostalim minutama kada Washington napada zabija još dva laka gola (Nikolishin i Tanguay) te postavlja krajnji rezultat 4:1. Iako nije zabio niti jedan gol Joe Sakic bio je jedan od boljih igrača susreta sa tri asistencije.

NHL, 8. prosinac, rezultati: Boston - Ottawa 2:2; Montreal - Philladelphia 2:3; Detroit - L.A. 3:2; Colorado - Washington 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!