Rukomet

HRVATSKA - Danska 27:31

Laura Novak • nedjelja, 01.02.2004.

Nažalost ništa od odličja, Danska je uzvratila našima za poraz u prvome dijelu prvenstva. Jedan od odlučujućih faktora poraza je neigranje ponajboljih, Balića i Metličića, koje su u polufinalu onesposobili slovenski rukometaši.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

HRVATSKA - DANSKA 27:31 (14:15)

HRVATSKA: Kelentrić, Šola, Matošević, Kaleb 3, Sulić, Vukas 5, Lacković 8, Zrnić, Vori 3, Dominiković, Džomba 5 (2), Valčić 1, Goluža 1, Špoljarić 1
DANSKA: Hvidt, Bruun, Bjerre, Nielsen 2, Jorgensen K. 4, Laen, Jorgensen L. 1, Christiansen 9 (3), Boldsen 4, Knudsen 4, Stryger 6, Hjermind, Jeppesen 1

Suci: Breto i Huelin (Španjolska)
Obrane vratara: Kelentrić 1, Šola 5, Matošević 1 - Hvidt 14, Bruun 6
7m: Hrvatska 3 (2), Danska 3 (3)
isključenja: Hrvatska 8 min - Danska 12 min

Hrvatski su rukometaši u borbi za broncu odigrali najslabiju utakmicu na prvenstvu. Danci su vodili cijelo vrijeme, naši su prvome dijelu primili čak tri gola s igračem više. Posebna priča bili su španjolski suci koji su svojim nevjerojatnim odlukama iznervirali naše igrače. Hrvatski su rukometaši reagirali na gotovo svaku odluku Breta i Huelina i tako nepotrebno trošili snagu i koncentraciju. Ključnu prednost Danska je ostvarila sredinom drugoga dijela, kada su s pet golova u nizu otišli na 25:19. U tim je trenucima Kaleb bio isključen na četiri (!!!!) minute (2+2), odluka dosad neviđena na rukometnom natjecanju. Danci su do kraja rutinski održali razliku, čak su u jednom trenutku imali i osam razlike. Iako su osvojili broncu nisu se pretjerani veselili, njihov cilj bio je odlazak na OI, ali su im to oduzeli Slovenci.

Hrvatskoj reprezentaciji svaka čast, pokazali su svoju vrijednost i održali kontinuitet visokog plasmana na velikom natjecanju. Nažalost na ovom natjecanju pokazalo se da umire fair-play. Normalan čovjek ne može shvatiti da je ulazak u finale važniji od oka protivnika, da se za pobjedu mogu trgati ruke protivniku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!