Rukomet

Šveđani u trećem pokušaju po zlato

Davor Sajko • subota, 16.09.2000.

Rukometno zlato na Olimpijskim igrama u Sydneyu nažalost neće moći braniti osvajači iz Atlante. Hrvatski reprezentativci nažalost nisu uspjeli ostvariti plasman na OI. U muškom turniru nastupit će 12 reprezentacija podjeljene u dvije skupine, dok će u ženskom dijelu rukometnog olimpijskog turnira također u dvije skupine nastupiti deset reprezentacija. Rukometaši su svoj turnir započeli danas (subota), dok će rukometašice svoje prve susrete odigrati u nedjelju.

Rukumetaši
Skupina A Skupina B
Njemačka Francuska
Kuba Slovenija
Jugoslavija Španjolska
Koreja Tunis
Rusija Švedska
Egipat Australija

U muškom dijelu će Šveđani pokušati nakon dva neuspješna finala napokon doći i do svoje prve zlatne olimpijske medalje. Šveđani su u dosadašnja dva finala bili poraženi od rukometaša ZND-a (Barcelona) i Hrvatske (Atlanta) i ovo je posljednja prilika ove genracaije da uz sva dosadašnja zlatna odličja pridruže i ono olimpijsko. Uz Šveđane u skupini B nastupit će još Slovenija, Francuska, Španjolska, Tunis i Australija. Prve četiri reprezentacije iz obje skupine idu u četvrtfinale i prema svemu sudeći iz skupine B prvi će krug odigrati samo reprezentacije Tunisa i domaćina Australije.

Rukumetašice
Skupina A Skupina B
Mađarska Austrija
Angola Danska
Koreja Norveška
Francuska Australija
Rumunjska Brazil

U skupini A odskaču Rusi, brončani s svjetkog prvenstva Jugoslaveni i Nijemci dok će se za četvrtu poziciju koja vodi u daljnje natjecanje boriti reprezentacije Kube, Koreje i Egipta. Kubanci su bili prisiljeni u Sydneyu pojaviti se bez svojih europskih igrača, dok će Koreja kao i Egipat pokušati iznenaditi favorizirane reprezentacije.

Unatoč ne nastupanju reprezentacije Hrvatske, ipak će jedan igrač braniti zlato iz Atlante. Naime, prije četiri godine Iztok Puc bio je član hrvatske reprezentacije koja je u finalnom susretu savladala Švedsku. Međutim, teško da će na OI Puc uspjeti ponoviti uspjeh s prošlih Igara jer Slovenci muku muče s ozlijeđenim igračima.

U ženskom dijelu olimpijskog rukometnog turnira zlatno će odličje ponovno pokušati osvojiti Dankinje, dok će ima najveći suparnik biti reprezentacija Norveške. "Kiks" Dankinja i Norvežanki pokušat će iskoristiti Francuska, Mađarska i Austrija, dok će preostale reprezentacije biti samo dio turnira bez izgleda za bilo koje od odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!