OI 2004

Braća Skelin u finalu

Bernard Jurišić • srijeda, 18.08.2004.

Otvaranje četvrtog olimpijskog dana opet je počelo odlično za naše sportaše. Hrvatski dvojac bez kormilara Nikša i Siniša Skelin odveslao je u finale Olimpijskih igara. Četverac nije uspio...

Nakon 500 metara vrlo jake polufinalne skupine, naša posada bila je na čelu. Odličan start ostavio je Talijane i favorizirane Australce iza naših s više od sekunde zaostatka. Na polovici utrke ta prednost je pala ispod sekunde, a Australci kao da su upalili motore - počeli su svoj bijeg.

Nakon 1500 metara Australci su već poodmakli, ali naša posada nije dopuštala nikome da ih ugrozi na drugoj poziciji. Talijani su potpuno izgubili snagu, a na treće mjesto stigli su Novozelanđani i tu su i ostali.

Ciljem su prvi prošli Australci, s vremenom 6:22.58, Hrvatska je u finale ušla druga sa zaostatkom od samo 84 stotinke, treći je Novi Zeland s 1.84 sekunde zaostatka. U drugoj polufinalnoj skupini finale su izborili Njemačka, Srbija i Crna Gora, te Južna Afrika.

U finalu će u subotu u 8:30 po našem vremenu veslati Australija (Drew Ginn - James Tomkins), Hrvatska (Nikša Skelin - Siniša Skelin), Australija (Nathan Twaddle - George Bridgewater), Njemačka (Tobias Kühne - Jan Herzog, Srbija i Crna Gora (Nikola Stojić - Mladen Stegić) i Južna Afrika (Donovan Cech - Ramon di Clemente).

Četverac (Damir Vučičić, Igor Boraska, Petar Milin, Marko Dragičević) nije uspio. Nakon napornog jučerašnjeg repesaža, danas su u polufinalu u cilj doveslali posljednji, s 15.35 sekundi zaostatka za pobjednicima. U finale su se plasirale posade Velike Britanije, Novog Zelanda, Poljske, Kanade, Australije i Italije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2004Skrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!