Rukomet

Rukomet OI: Slovenci izgubili od europskih prvaka

Nikola Movrić • ponedjeljak, 18.09.2000.

Slovenski rukometaši odigrali još jednu infarktnu utakmicu i izgubili u tijesnoj završnici. Poraz im je nanijela reprezentacija Švedske rezultatom 32:30, nakon što su bili veći dio utakmice bolja momčad. Utakmicu protiv trostrukih europskih prvaka su Slovenci započeli odlično i povećali prednost do 15:10. Na vratima je opet bio raspoloženi

Beno Lapajne, koji je sjajnim obranama obilježio i prvo kolo i utakmicu sa Francuzima. U napadu su odlično igrali Vugrinec i Kastelic. Na odmor su tako Slovenci otišli sa visokih pet golova razlike prednosti (17:12).

U nastavku Sveđani malo po malo dostižu prednost te na krilima odličnih Frandesjoa (9 golova) i Lovgrena (10 golova) uskoro dolaze do izjednačenja, 19:19. Tada se Slovenci opet bude te dolaze do 24:20 i 26:24. Najučinkovitiji je u tom razdoblju bio bivši hrvatski reprezentativac Iztok Puc (7 golova), a na vratima je odlično branio Rolando Pušnik. Do kraja utakmice je vladala velika neizvjesnost, a posljednje vodstvo imali su Slovenci pri rezultatu 29:28, tri minute prije kraja. Tada konce u svoje ruke uzima kapetan Lovgren te sa dva gola donosi odlučjuću prednost Skandinavcima.

Slovenci tako opet nisu izdržali, kao niti u utakmici s Francuzima, kada su nakon sedam golova prednosti izvukli samo bod. Ovaj puta je presudila njihova brzopleta igra u napadu u posljednjih nekoliko minuta utakmice. Važan faktor bilo je ipak veće iskustvo Šveđana, a ne treba zanemariti niti prednost koju su europskim prvacima donijeli češki suci. Slovenci će tako u preostalim susretima protiv Španjolske, Tunisa i Australije pokušati osigurati četvrtfinale, što im, ako ovako budu igrali, uz malo sreće, ne bi trebalo predstavljati problem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!