Tenis

Tenis OI: Ljubičić pobijedio, Talaja projurila

Ivor Krapac • utorak, 19.09.2000.

Počeo je i tenis u Sydneyu. I to vrlo uspješno za Hrvatsku. Ivan Ljubičić je uspio prebroditi prvu prepreku u vidu vrlo dobrog Slovaka Diminika Hrbatya (6:1, 1:6, 6:3), a Silvija Talaja je Haićinki Neyssu Etienne prepustila samo jedan gem (6:1, 6:0) i to na svoj servis!

Ivanišević, Majoli i Ančić još nisu izlazili na terene...

Protekle je noći započeo teniski turnir na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Na terene su izašli i prvi naši predstavnici i to u pobjedničkom ritmu!

Ivan Ljubičić je u odlučujućem trećem setu uspio "slomiti" favoriziranog Slovaka Dominika Hrbatya, slavivši sa 6:1, 1:6, 6:3, dok je Silvija Talaja očekivano lako (6:1, 6:0), pobijedila nepoznatu Haićanku Neyssu Etienne.

Ljubičić je protiv Hrbatya potpuno dominirao u prvom setu, bio je vrlo siguran na servisu, što mu je omogućilo veći pritisak na Slovakov početni udarac. To je urodilo plodom, pa je došao do dva "breaka", što mu je osiguralo početnu prednost. U drugoj dionici Hrbaty postaje sve sigurniji na servisu i smanjuje broj neprisiljenih pogrešaka, dok naš tenisač drastično popušta. Hrbaty je od sedam prilika za oduzimanje servisa iskoristio dvije, što mu je bilo dovoljno da nas uvede u odlučujući set. Ovdje se Ljubičić ponovno "sabrao", zaboravio je loš drugi set, opet je bolje servirao, pa je i ostatak njegove igre dobio na sigurnosti. Oduzet servis Slovaka, te spašenih pet "break" lopti bile su ključ u posljednjoj dionici meča, gdje bismo posebno istaknuli veći broj "Ljubinih" uspješnih izlazaka na mrežu.

U drugom kolu Ljubičić očekuje pobjednika meča između 15. nositelja, Španjolca Alberta Coste i Kevina Ullyetta iz Zimbabvea.

Silvija Talaja je za samo 47 minuta riješila meč protiv Haićanke Etienne, izgubivši samo jedan gem! Naša je tenisačica pokazala svoju uobičajeno sigurnu igru s osnovne linije, puno je manje griješila od protivnice, a jedini joj je manji problem predstavljao loš postotak prvog servisa u početnom setu. To je našu tenisačicu dovelo i do jedinog gubitka servisa u meču, no Talaja je taj kiks obilno nadoknadila sa čak četiri "breaka". U drugom setu je triput oduzimala servis protivnici, što joj je, uz bolje serviranje, nakon samo 18 minuta igre u drugom setu omogućilo dovršavanje posla bez izgubljenog gema.

U drugom kolu Silviju čeka nešto teži posao - igra protiv svoje imenjakinje, Talijanke Silvie Farina-Elie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!