OI 2000

Plivanje OI: Draganja do polufinala

Baldo Leburić • utorak, 19.09.2000.

Od naših plivača danas su nastupili Duje Draganja i Tinka Dančević u kvalifikacijama. Duje je plivao na 100 metara slobodnim stilom, a Tinka na 200 metara delfin.

Duje Draganja nastupio je u 7. kvalifikacijskoj skupini od njih ukupno 10. U toj skupini zauzeo je 1. mjesto, a konkurenti su mu bili Rolandas Gimbutis, Torsten Spanneberg, Javier Botello, Craig Hutchison, Marcos Hernandez, Thierry Wouters i Jere Hard. Konačno vrijeme Draganje bilo je 49:83, što mu je bilo dovoljno za polufinale, a važno je napomenuti da nitko iz prethodnih kvalifikacijskih skupina nije išao dalje. Ovo polufinale do sada je najbolji rezultat naših plivača na OI.

U polufinalu su se formirale 2 skupine, a naš Duje plivao je u 8. liniji 1. skupine. Zauzeo je 5. mjesto koje dijeli zajedno sa Lorenzom Vismara, jer su obojica isplivali u jednakom vremenu - 49:67, čime je Draganja za 16 stotinki poboljšao svoj državni rekord izboren u jutrošnjim kvalifikacijama. Konkurencija je bila jaka, te je dovoljno spomenuti plivače koji su se plasirali u finale: Michael Klim, Alexander Popov, Denis Pimankov, Pieter van den Hoogenband, Lars Froelander, Neil Walker, Gary Hall Jr, Chris Fydler.

Tinka Dančević nastupila je u 1. kvalifikacijskoj skupini od njih 5 i zauzela 2. mjesto u vremenu 2:21.02, međutim to joj nije bilo dovoljno za polufinale, stoga je ispala na samome početku.

Plivačice koje su se plasirale u polufinale su: Cecile Jeanson, Misty Hyman, Mette Jacobsen, Yuko Nakanishi, Georgina Lee, Elizabeth van Welie, Petria Thomas, Otylia Jedrzejczak, Eva Risztov, Mandy Loots, Margaretha Pedder, Susie O Neill, Maki Mita, Kaitlin Sandeno, Mireia Garcia i Sophia Skou.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!