OI 2000

OI: Raspored naših za 20. rujan

Karlo Dževerlija • utorak, 19.09.2000.

Peti natjecateljski dan nakon otvaranja OI donosi nastup naših sportaša u čak sedam sportova. Posebnu pozornost budi nastup ženskog stolnoteniskog para u nastojanju da uđu u polufinale, sraz odbojkašica protiv SAD, te nastupi tenisača Gorana Ivaniševića i Ive Majoli...

U finalu K1 slaloma kajaka na divljim vodama, nastupa Andrej Glucks. U jedrenju smo zastupljeni u dvije discipline. Toni i Ivan Bulaja zastupaju nas u klasi 470, a Mate Arapov u klasi Laser. U streljaštvu imamo predstavnika u Romanu Špirelji. Roman će pokušati izboriti finale u disciplini 25m, zračni pištolj - brzo gađanje. U plivačkim disciplinama nastupiti će troje naših olimpijaca: Goran Kožulj, Marko Strahija (200m leđno, kvalifikacije i potencijalno polufinale) i Krešimir Čač (200m mješovito, kvalifikacije i potencijalno polufinale). Tenis, kako stolni tako i veliki mu brat, biti će preplavljen Hrvatima. U stolnom tenisu pojedinačno će nastupiti Tamara Boroš. Aganović-Boroš, par u koje polažemo nade, pokušati će izboriti plasman među 4 najbolje. U parovima će također nastupiti Zoran Primorac. * Na teniskim terenima nastupaju svi naši predstavnici. Pojedinačno, Iva Majoli i Goran Ivanišević će se pokušati kvalificirati u drugo kolo turnira i time nastaviti trend uspjeha naših tenisača. Isti cilj u prvom nastupu ima i par Ivanišević-Ančić.

Kao i obično, poslasticu dana nudi nam nastup odbojkašica. Nakon Australije, Kine i dvije pobjede, danas su na repertoaru SAD. Težak protivnik garantira neizvjestan susret, no nadajmo se da će Barbari Jelić i kolegicama pripasti posljednji bod u meču.



Raspored nastupa hrvatskih sportaša za 20.9.
1.Kajak Andrej Glucks
2.Jedrenje Toni i Ivan Bulaja, Mate Arapov
3.Streljaštvo Roman Špirelja
4.Plivanje Goran Kožulj, Marko Strahija, Krešimir Čač
5.Stolni Tenis Tamara Boroš, Zoran Primorac, Aganović-Boroš
6.*Tenis Iva Majoli, Goran Ivanišević, Ivanišević-Ančić
7.Odbojka Hrvatska - SAD

* Tenisači čiji su susreti prvog kola odigrani 19. rujna otpadaju iz rasporeda za 20. rujan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!