Tenis

Tenis OI: Prošao samo Ljubičić

Ivor Krapac • četvrtak, 21.09.2000.

Na olimpijskom teniskom turniru sve je manje naših predstavnika. Prošle smo noći ostali i bez druge predstavnice u ženskoj konkurenciji, Talijanka Farina-Elia je izbacila Silviju Talaju pobijedivši u tri seta, rezultatom 3:6,6:4,6:4. Na samom početku zaustavljen je naš muški par Ivanišević-Ančić, sa 6:2,7:6(3) svladali su ih Szymanski i de Armas iz Venezuele. Uspješan je bio jedino Ivan Ljubičić. "Ljubo" je došao do trećeg kola i susreta s drugim nositeljem, Brazilcem Gustavom Kuertenom, pobjedom nad Kevinom Ullyettom iz Zimbabvea u meču koji je otišao do trećeg seta, a okončan je rezultatom 6:2,4:6,6:4 u korist našeg tenisača.

U prvom je setu Ljubičić podsjetio na najbolje trenutke iz prvog meča turnira protiv Dominika Hrbatya, bio je čvrst i siguran na vlastitom servisu, a pritom je i opasno prijetio oduzimanjem protivnikova početnog udarca. "Break" je dohvatio dvaput, sasvim dovoljno za uvjerljiv pohod kroz prvi set. Upada u oči da "Ljubo" u prvoj dionici nije napravio ni jednu jedinu neprisiljenu pogrešku! U drugom je setu Ljubičićev postotak prvog servisa, kao i u meču protiv Hrbatya, dosta pao, počele su se redati i prve pogreške, pa se Ullyett nakon slabog prvog seta počeo "vraćati u život". Za osiguranje trećeg seta dostatan mu je bio jedan oduzeti servis našeg tenisača, kojeg je "ugrabio" iz prve i jedine pružene prilike. U posljednjoj i odlučujućoj dionici meča "pljuštali" su gubici servisa - Ullyett je napravio dva "breaka", Ljubičić jednog više, što je bilo dovoljno za odlazak u sljedeće kolo. Naš je predstavnik u posljednjem setu prevladao prvenstveno zahvaljujući većem broju izravnih poena, dok je Ullyett djelovao dosta izgubljeno, posebice na mreži - 26 izlazaka naprijed uspio je pretvoriti u samo devet poena!

Silvija Talaja, nažalost, nije bila uspješna, zaustavila ju je u 2. kolu Silvia Farina-Elia iz Italije. Naša tenisačica je dobro započela meč, prva je došla do prednosti osvojivši prvi set nakon što je triput oduzela servis protivnice, a dvaput izgubila svoj. Više izravnih poena i manje neprisiljenih pogrešaka u izjednačenoj statistici, te bolja realizacija nakon ubačenog prvog servisa su glavni elementi koji su pridonijeli početnoj prednosti naše predstavnice. U drugom i trećem setu je uslijedio Talajin pad - počela je sve više više griješiti, postotak prvog servisa joj se srozao na oko 50%, realizacija prvog početnog udarca je bila izuzetno loša, a sve to nije se dalo nadoknaditi s nekoliko izravnih "pogodaka". Talijanki je za dolazak do trećeg kola bila dostatna tek solidna igra, uspjela je u posljednja dva seta ček šest puta oduzeti Talajin sevis, a pritom je "samo" četiri puta gubila gem nakon svog početnog udarca. Na kraju je uspjela doći do velike i vrijedne pobjede, budući da je Talaja bila 13. nositeljica olimpijskog turnira.

Naš muški par Ivanišević - Ančić je zaustavljen već u prvom kolu, protiv malo poznate venezuelanske kombinacije Szymanski-de Armas poraženi su rezultatom 6:2,7:6(3). Prvi su set odlučila dva izgubljena servisa naših, dok smo u drugoj dionici gledali veliku izjednačenost, sa po dva izgubljena početna udarca na svakoj strani. U odlučujućoj igri završnog seta naši su, međutim, popustili, uhvatili su tek tri poena, te na samom početku napustili olimpijski turnir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!