OI 2000

Petak: Kreće atletika, odbojkašice protiv Brazila

Bernard Jurišić • četvrtak, 21.09.2000.

Osmog dana Olimpijskih igara u Sydneyu kreće s natjecanjem “Kraljica sportova” - atletika. Sportska je to grana u kojoj je hrvatski sport najbrojniji, no ipak velike rezultate ne možemo očekivati. Sutra (petak), na sydneyska borilišta izaći će hrvatski atletičari, veslači, tenisači, odbojkašice i plivači...

Prvi dio Olimpijskih igara obilježili su plivači, koji su obarali svjetske rekorde lakše i više negi ikad dosad. Igre su koncipirane tako da će plivačka nadmetanja slijediti drugi veliki “bazični” sport - atletika. I tu se očekuju veliki rezultati, svjetski rekordi i spektakl, pa iako ti ciljevi nisu postavljeni pred naše predstavnike u “kraljici sportova”, imat ćemo i mi prigodu pratiti naše atletičare u mnogo disciplina.

Prvi na teren, već sutra, u kvalifikacijama izlaze “stometraši” Dejan Vojnović i Rahela Markt, Kristina Perica na 400 metara, te Stevimir Ercegovac koji će kroz kvalifikacije tražiti put u finale kugle odmah navečer.

Plivači će odrađivati posljednje, sprinterske discipline. Duje Draganja, Marijan Kanjer i Marijana Šurković plivati će 50 m slobodnim stilom, a nastupit će i štafeta 4x100 mješovito.

Na scenu će i veslači Ninoslav Saraga i Oliver Martinov u B-finalu dvojca bez kormilara, te Ivan Jukić i Tihomir Jarnjević u C-finalu dvojca na pariće. Braća Toni i Ivan Bulaja jedriti će 5. i 6. plov u klasi 470.

Na teniski teren izaći će ženski par Silvija Talaja - Iva Majoli u prvom kolu, dok će odbojkašice igrati četvrto kolo turnira protiv favoriziranih Brazilki. Poraz od SAD-a zakomplicirao je naš položaj u grupi, no pobjeda protiv Brazila ponovno bi nas vratila na sam vrh. Ipak, Brazilke su favoritkinje, ne samo u ovoj utakmici, već slove i kao jedne od glavnih kandidata za zlato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!