Zimski sportovi

Kanada i Finska u finalu Svjetskog kupa u hokeju

Tomislav Pacak • nedjelja, 12.09.2004.

Nakon što je Finska izborila finale Svjetskog kupa pobjedom protiv SAD-a, isto je sinoć uspjelo i Kanadi koja je u Torontu s 4:3 pobijedila Češku nakon produžetka i tako došla u priliku osvojiti prestižni trofej...

Presudio je pogodak Vincenta Lecavaliera u produžetku, što je poslalo prepuni Air Canada Center u delirij. Lecavalier je imao zaista dobro ljeto - predvodio je kao kapetan Tampa Bay Lightning do naslova Stanley Cup pobjednika, a sada je svojoj zemlji omogućio finale Svjetskog kupa.

Kanada je uoči susreta ostala bez sjajnog vratara Martina Brodeura koji je u dosadašnjem dijelu natjecanja obranio 97 udaraca, a primio samo tri gola. Ipak, i njegova zamjena, Luongo, nije razočarao, obranio je 37 udaraca, uključujući i svih pet u produžetku.

Uz Lecavaliera, strijelci za Kanadu bili su Lemieux, Draper i Brewer, dok su Čehe u igri držali Čajanek, Havlat i Elias. Za mnoge od njih slijedi dugačak odmor, jer dan nakon finala istječe kolektivni ugovor u NHL-u, a kako su vlasnici klubova i igrači za sada jako udaljeni od novog dogovora, jasno je kako NHL sezona neće krenuti na vrijeme.

Kanađani sada imaju jedinstvenu priliku da budu aktualni olimpijski pobjednici, svjetski prvaci i pobjednici Svjetskog kupa...hoće li im to i uspjeti ovisi i o Fincima koji su sjajno igrali na ovom turniru, a obje momčadi najveći test očekuje u utorak kad je na rasporedu finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!