Tenis

OI tenis: Kuerten ipak prejak za Ljubičića

Ivor Krapac • subota, 23.09.2000.

Hrvatska je prošle noći ostala bez svojeg posljednjeg predstavnika na teniskom turniru Olimpijskih igara u Sydneyu. Ivan Ljubičić nije uspio napraviti iznenađenje protiv drugog nositelja, Brazilca Gustava Kuertena, koji je slavio u dva seta, rezultatom 7:6(2),6:3.

Prvi je set bio potpuno izjednačen, ni u jednom elementu igre Kuerten nije uspio slomiti našeg tenisača. Uz po jedan "break" sa svake strane došlo se do 6:6 i trinaeste igre. Tu je došla do izražaja Kuertenova prednost u iskustvu, pa naš tenisač nije uspio osvojiti više od dva poena.

U drugom je setu Brazilac povisio postotak prvog servisa, dok je "Ljubo" ostao na slabih 43% iz prve dionice meča. To je Kuertenu omogućilo jače pritiskanje servisa našeg tenisača, što je, nakon što je od četiri prilike za "break" iskoristio jednu, dovelo do odlučujuće prednosti. "Ljubo" nije uspio kontrirati, pokušavao je, doduše, više izlaziti na mrežu, ali tek devet uspješnih od 15 odigranih poena na mreži nije bilo dovoljno, čak ni za jednu loptu za "break". Odlučujuće je, uz nešto slabiju igru našeg predstavnika, bila i pojačana Kuertenova agresivnost sa više izravnih poena, što Ljubičić također nije uspio pratiti.

Tako je, nakon trećeg kola, okončan prilično neuspješan nastup naših teniskih olimpijaca. Samo tri pobjede (dvije Ljubičićeve i jedna Talajina) nikako ne može zadovoljiti apetite ljubitelja tenisa u nas, no, ako je to ikakva utjeha, čini se da je ovo što smo vidjeli na Olimpijskim igrama ipak naša trenutna realnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!