Ostali sportovi

Red Soxi poveli protiv St. Louisa u World Series

Tomislav Pacak • nedjelja, 24.10.2004.

Sinoć je započelo finale Major League Baseball, u 100. World Series zaigrali su Boston Red Soxi i St. Louis Cardinalsi. Domaćin je bio bolji s 11:9 u utakmici s neočekivano puno grešaka...

Nakon super uzbudljivih konferencijskih finala, prva utakmica World Series donijela je malo razočaranje, gledatelji na Fenway Parku vidjeli su previše pogrešaka za momčadi tog kalibra.

Red Soxi su do finala stigli ostvarivši "nemoguću misiju" protiv NY Yankeesa - postali su prva momčad u povijesti baseballa koja se vratila nakon 0-3, s četiri uzastopne pobjede Red Soxi su izbacili svoje najveće rivale i najskuplju baseball momčad iz doigravanja.

I Cardinalsi su do World Series stigli nakon sedam utakmica u finalu National League protiv Houston Astrosa, u odlučujućoj utakmici Cardsi su bili bolji od legendarnog pitchera Rogera Clemensa i tako osigurali borbu za naslov najbolje baseball momčadi.

Sinoć je presudio home-run Marka Bellhorna u osmom inningu, koji je donio vodstvo od 11:9 Bostonu. Red Soxi su, inače, propustili vodstvo od 7:2, zahvaljujući lošim bacanjima Tima Wakefielda, Cardinalsi su se vratili u igru.

Držao ih je Larry Walker koji je briljirao s jednim home-runom, dva doublea i jednim singleom, ali to ipak nije bilo dovoljno za zaustavljanje niza od sedam uzastopnih poraza u gostima Cardsa u World Series.

Kod Bostona je opet sjajan bio David Ortiz, najzaslužniji za pobjedu nad Yankeesima, sinoć je zabilježio 3-run home-run. Drugi susret ponovno se igra u Bostonu...

World Series, 1. utakmica: Boston Red Sox - St. Louis Cardinals 11:9 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!