OI 2000

OI veslanje: Peto olimpijsko zlato Redgraveu

Bojan Poturica • subota, 23.09.2000.

Steve Redgrave je osvojio petu uzastopnu olimpijsku zlatnu medalju. 38-godišnji Britanac je sa Matthewom Pinsetom, Timom Fosterom i Jamesom Cracknellom pobijedio u četvercu bez kormilara sa vremenom 5:56.24. Italija je bila druga sa samo 0.38 sekundi zaostatka, dok su Australci završili treći.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, zlato je pripalo Ekaterini Karsten koja je bila 0.01 sekundu brža od Rumyane Neykove. Brončana medalja je pripala Katrin Rutschow-Stomporowski. Kod muškaraca, zlato je osvojio Novozelanđaninn Rob Waddel, a drugi je bio Xeno Mueller ispred Marcela Hackera.

U dvojcu bez kormilara, zlato su osvojili Michel Andrieux i Jean-Christophe Rolland iz Francuske isped SAD-a i Australije. Koda žena je zlatna medalja pripala Rumunjkama Georgeti Damian i Doini Ingat. Srebro su osvojile Australke, a bronca ide u Sjedinjene Američke Države.

U dvojcu na pariće zlato je pripalo Slovencima Luki Spiku i Iztoku Čopu. Norveški dvojac je osvojio srebro, a talijanski broncu. U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo Njemicama Jani Thieme i Kathrin Boron. Srebro ide u Nizozemsku, a bronca u Litvu.

U svim sedam disciplina zlato su osvojile posade iz drugih zemalja, a to dovoljno govori o snazi veslanja u svijetu i iznimno jakoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!