Rukomet

Rukomet OI (M): Poznati parovi četvrtfinala

Marko Breljak • nedjelja, 24.09.2000.

SKUPINA A
Kuba - Južna Koreja 28:35 (13:15)
Njemačka - Egipat 21:22 (11:8)
Rusija - Jugoslavija 27:25 (14:12)
Poredak: Rusija 8, Njemačka 7, Jugoslavija 6, Egipat 6, Južna Koreja 3, Kuba 0.

SKUPINA B
Slovenija - Tunis 22:20 (9:12)
Francuska - Australija 28:16 (13:7)
Švedska - Španjolska 28:27 (13:14)
Poredak: Švedska 10, Francuska 7, Španjolska 6, Slovenija 5, Tunis 2, Australija 0.

Posljednje kolo prvog kruga natjecanja rukometaša donijelo nam je ponovo pregršt uzbuđenja, a dogodila su se i neka iznenađenja. Nakon današnjih utakmica dobili smo i konačni poredak po skupinama, tako da su poznati parovi četvrtfinala koja će se odigrati u utorak. U četvrtfinalnim susretima sastati će se Švedska – Egipat, Francuska –Jugoslavija, Rusija – Slovenija i Njemačka – Španjolska.

Njemačka je porazom u susretu protiv Egipta izgubila već gotovo osigurano prvo mjesto u skupini A, koje su držali nakon pobjede nad Rusima. Tako su na prvom mjestu skupine A završili Rusi, koji su u posljednjem susretu svladali Jugoslavene. Njemačka ima za čim žaliti jer će ovako u četvrtfinalu na Španjolce, a Rusi na ipak nešto slabije Slovence.

U skupini B najinteresantnije je bilo u susretu Slovenaca i Tunisa. Tunižani su vodili nakon prvog poluvremena i igrali prilično sigurno. Taj susret je izravno odlučivao o četvrtom mjestu u skupini B, Tunisu je trebala pobjeda, a našim susjedima je bio dovoljan neriješen rezultat. U nastavku ipak do izražaja dolazi fizička snaga Slovenaca, koji su uspjeli sustići prednost Afrikanaca te na kraju pobijediti sa dva gola prednosti. Švedska je pobjedom protiv Španjolaca postala jedina reprezentacija koja nakon prvog kruga ima svih pet pobjeda. Treba naglasiti da su sve tri ključne pobjede (Francuska, Slovenija i Španjolska) ostvarene su u izuzetno uzbudljivim završnicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!