Nogomet

Hrv. dragovoljac - Hajduk: Bili napokon do pobjede

Davor Sajko • nedjelja, 24.09.2000.



Bilić spretniji od Petrovića i Čavline (Snimio: Dražen Patarčić)

Susret osmog kola između Hrvatskog dragovoljca i Hajduka prilika je bila za obje momčadi nakon poraza u prošlom kolu da ubilježe pobjedu i time donekle ublaže gubtiak bodova prošlog vikenda. Okupilo se na stadionu u Sigetu oko 4000 gledatelja. Gosti iz Splita susret su započeli bez trenera na svojoj klupi, jer Zoran Vulić još uvijek nije položio završne ispite na trenerskoj školi.

Početak je pripao gostima koji su u prvih petnaestak minuta u nekoliko navrata pokušali zaprijetiti Čavlini, međutim nedostajao je pravi završni potez. Prvo je izuzetno neprecizan bio Andrić, a nešto kasnije Bilić i Bošnjak su se spetljali u domaćem kaznenom prosoru. Nisu ni domaći ostali dužni i u 11. minuti Andračić se lijepo probio po lijevoj strani i odlično uposlio Katulića u kaznenom prostoru, ali Katulić je bespotrebno komplicirao i prilika je otisla u nepovrat.


Andrić prekratak za Čavlinu (Snimio: Dražen Patarčić)

U 27. minuti Hajduk je poveo. U kaznenom prostoru Hrv. dragovoljca Bilić je iz okreta pucao, a Čavlina odlično reagirao, međutim na odbijenu loptu natrčao je Bošnjak i doveo goste u vodstvo. Samo dvije minute kasnije po desnoj strani probio se Nikica Miletić, centrirao, a najviši u kaznenom prostoru bio je i najnići na terenu, Neno Katulić i glavom pospremio loptu Pletikosin donji desni kut za 1:1. Nakon poravnanja Hrvatski dragovoljac je uspio smanjiti prtisak gostiju, međutim u posljednjim minutama prvog dijela nakon dvije pogreške Hajduk je došao do pobjede. U 43. minuti Leko je izveo skraćeni korner na desnoj strani, u sredini je Bilić iskoristio nepažnju Petrovića i iz blizine savladao Čavlinu. Kao i nakon prvog pogotka Dragovoljci su mogli nedugo nakon Hajdukovog pogotka još jednom poravnati rezultat. Čalo je izigrao Hajdukovu obranu, uposlio Katulića čiji udarac Pletikosa brani udarac, a iz još jednog pokušaja lopta završava pokraj vratiju. U prvoj minuti sudačke nadoknade Bošnjak se probio po desnoj strani, centrirao, a u sredini Lekin udarac se odbija od jednog domaćeg igrača i vara Čavlinu.

Drugo poluvrijeme domaći su zapoeli puno bolje nego u prvom dijelu pokušavajući sustići Hajdukovu prednost. U 48. minuti Vujić je po desnoj strani izbacio Hajdukovu obranu, ušao šesnaesterc, ali kada je trebalo uputiti udarac spetljao se i prilika je propala. Nekoliko minuta kasnije Miletić je odlično uposlio Čalu. Izbivši pred Pletikosu, šutira, a Pletiokosa brani, pokušava još jednom, ali lopta završava pokraj vratiju. Na drugoj strani Bilić centrira, a Leko pokušava iz trka, međutim lopta je završila u gol-autu. U 70. minuti sudac Svilokos ocjenio je pad mladog Dujmovića kao pokušaj iznuđivanja jedanaesterca te mu pokazao drugi žuti karton. Iako s igračem manje Dragovoljci i dalje pokušavaju smanjiti Hajdukovo vodstvo, međutim bezuspješno. Do kraja susreta Hajduk je u dva navrata mogao povećati vodstvo da je Bošnjak bio spretniji.

Video:Pletikosa vrlo siguran

U ne pretjerano lijepoj utakmici Hajduk je zasluženo nakon pogrešaka domaćih igrača postigao dva pogotka i to u poslednjim trenucima prvog dijela. Kasnije u drugom dijelu pokušao je Hrv. dragovoljac sustići prednost, međutim nakon isključenja Dujmovića utakmica je bila riješena.


Zoran Vulić, trener Hajduka (bez licence): "Odigrali smo dobro, pogotovo prvih 25 minuta kada je stvorena prednost. Zadovoljan sam više rezultatom, nego igrom."

Milivoj Bračun, trener Hrvatskog dragovoljca: "15 do 20 minuta prvog dijela odigrali smo slabo i nakon dvije greške Hajduk je došao do velike prednosti. U drugom smo poluvremenu bili bolji kada se Hajduk povukao i prepustio nam inicijativu."

Ante Jažić, igrač Hajduka: "Najvažnija su tri boda i puno lakše se sada možemo pripremati za slijedeći susret protiv Varteksa. Prije ovog susreta bio je velik pritisak na igrače koji smo uspijeli prevladati i danas pobijediti."

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!