Tenis

OI Tenis: Williams i Dementieva u finalu

Karlo Dževerlija • ponedjeljak, 25.09.2000.


31 pobjeda u nizu - Venus Williams

Teniski turnir na OI bliži se vrhuncu. Tako su na jučerašnjem programu bila četvrtfinala: muškaraca u pojedinačnoj konkurenciji i ženskih parova, te polufinala žena pojedinačno i muških parova.

Muškarci su odradili četvrtfinala. U sudaru dvojice velikih slavio je - Rus. Dva, relativno glatka, seta bila su dovoljna da Kafeljnikov eliminira drugog nositelja, Brazilca Kuertena, inače pobjednika nad našim Ljubičićem. Federer i Di Pasquale u dva su se seta plasirali u polufinale. Od turnira se dakle, opraštaju Marokanac Alami, odnosno Španjolac Ferero. Za plasman u polufinale, tri su seta jedino trebala Njemcu Haasu koji je sa završnih 6:3 eliminirao vrlodobrog Bjelorusa Mirnyeg.

Dobili smo sudionice ženskog finala. Mečevi Williams-Seles i Dementieva-Dokic odlučivali su tko će se u srijedu boriti za zlatnu, odnosno brončanu medalju. Oba meča otišla su u treći set nakon kojih su Williams i Dementieva izašle uzdignutih ruku. Američki dvoboj bio je takoreći finale prije finala. U 82-minutnom meču najmanje borbe bilo je u prvom setu gdje je Venus ekspresno projurila prepustivši protivnici tek jedan gem. Seles se naravno ne predaje i osvaja drugi set nakon izjednačene borbe. Odlučujući treći set, druga nositeljica Williams uz jedan break (6:4) rješava u svoju korist. Ovim pobjedom crnoputa Amerikanka nastavlja pobjednički niz kojeg sada čini 31 pobjeda. Što se tiče neizvjesnosti, drugo polufinale nije mnogo zaostajalo. Australka Jelena Dokic uzela je prvi set, no tu je stala. U sljedeća dva slavi 10 nositeljica Dementieva sa po 6:4. Tako je dvoboj dviju Jelena otišao na stranu Ruskinje koja će se u finalu pokušati suprotstaviti "nepobjedivoj" Williams dok će Australska Jelena igrati za broncu protiv Seles.

OI tenis: rezultati polufinala i četvrtfinala

Muškarci, četvrtfinale:
Federer(Švi) - Alami(Mar) 7:6,6:1
Haas(Nje) - Mirnyi(Bje) 6:4,5:7,6:3
Di Pasquale(Fra) - Ferrero(Špa,8) 6:2,6:1
Kafeljnikov(Rus,5) - Kuerten(Bra,2) 6:4,7:5

Žene, polufinale:
V. Williams(SAD, 2) - Seles(SAD, 3) 6:1,4:6,6:3
Dementieva(Rus, 10) - Dokic(Aus) 2:6,6:4,6:4

Parovi, muškarci:
Woodbridge/Woodforde(Aus)-Corretja/Costa(Špa) 6:3,7:6
Lereau/Nestor(Can)-Adams/De Jager(JAR) 6:2,6:1

Parovi, žene:
Boogert/Oremans(Niz)-Sangaram/Tanasugarn(Taj) 6:4,3:6,7:5
Barabanshcikova/Zvereva(Bje) - Mandula/Marosi(Mađ) 6:3,7:5
Callens/Van Roost(Bel) - Sequera/Vento(Ven) 4:6,7:5,6:4
Williams/Williams(SAD) - Halard/Mauresmo(Fra) 6:3,6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!