Tenis

OI Tenis: Kafeljnikov i Haas u finalu

Karlo Dževerlija • utorak, 26.09.2000.


I u finalu parova - Venus Williams

Australskog utorka podijeljene su prve teniske medalje. Sastali su se, u polufinalu, poraženi muški parovi i tenisačice pojedinačno te rješili pitanje bronce. Dakle turnir je u samom zenitu: nakon borbe za brončanu medalju u konkurenciji muškarci pojedinačno i ženski parovi preostaju nam samo finala. Prema rasporedu već sutra bit će poznat pobjednički muški par te najbolja tenisačica OI u Sydneyu.

U muškoj konkurenciji igrano je polufinale singla. Za plasman u finale obojici pobjednika trebala su 2 seta. Kafeljnikov je sa dva puta 6:4 poslao Francuza Di Pasqualea u borbu za broncu. Još uvjerljivi bio je Njemac Tommy Haas koji je Švicarca Federera ostavio tek na 5 gemova. Muško finale na rasporedu je prekosutra. U konkurenciji muških parova danas ćemo dobiti osvajače trećeg mjesta. Španjolska kombinacija Corretja/Costa suporstaviti će se južnoafričkoj Adams/De Jager. Corretju će u ovom meču tražiti satisfakciju jer u pojedinačnoj konkurenciji vjerojatno nije planirao onako rano ispadanje.

Ženski par sestara Williams plasirao se u finale. Uvjerljivom pobjedom nad Belgijankama Callens/Van Roost, Venus Williams je došla do šanse za osvajanje dvostruke krune. Bar u parovima, to će joj pokušati onemogućiti nizozemska kombinacija Boogert/Oremans koja je svojim polufinalnim protivnicama prepustila malih 5 gemova. Kao uvertira pred sutrašnje finale, Monica Seles je u meču za broncu, u dva seta bila bolja od nadolazeće Australke Jelene Dokic.

OI tenis: rezultati polufinala i mečeva za broncu

Muškarci, polufinale:
Haas(Nje) - Federer(Švi) 6:3,6:2
Kafeljnikov(Rus,5) - Di Pasquale(Fra) 6:4,6:4

Žene, meč za broncu:
Seles(SAD, 3) - Dokic(Aus) 6:1,6:4

Muški parovi, meč za broncu:
Corretja/Costa(Špa) - Adams/De Jager(JAR)

Ženski parovi, polufinale:
Boogert/Oremans(Niz) - Barabanshcikova/Zvereva(Bje) 6:3,6:2
Williams/Williams(SAD) - Callens/Van Roost(Bel) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!