Rukomet

Rukomet OI (M): Španjolci u posljednjim sekundama

Marko Breljak • utorak, 26.09.2000.

Rezultati četvrtfinala:
Rusija - Slovenija 33:22 (14:9)
Španjolska - Njemačka 27:26 (11:13)
Jugoslavija - Francuska 26:21 (10:9)
Švedska - Egipat 27:23 (14:12)

Najinteresantniji dvoboj četvrtfinala odigrali su Njemačka i Španjolska. Nijemci su odigrali odlično prvi dio te se na odmor otišli sa dva pogotka prednosti. U vrlo nervoznoj utakmici koja je u nekoliko navrata bila na rubu incidenta Španjolci su polagano stizali prednost i cijelo drugo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri. Dvije minute prije kraja Njemačka je vodila 25:26, ali je Lozano izjednačio jednu minutu prije kraja, a zadnji napad su ponovo imali Španjolci. Sedam sekundi prije kraja utakmice Guijosa je ostavljen sam na krilu te neometan donosi pobjedu, 27:26, svojoj momčadi.

U preostalim utakmicama vidjeli smo demonstraciju sile Rusa protiv Slovenaca, koji niti u jednom trenutku nisu izgledali kao reprezentacija koja može ugroziti “zbornaju”. Jugoslavija je nakon izjednačenog prvog poluvremena sa Francuzima, u drugom počela igrati maksimalno te na kraju prilično uvjerljivo svladala Francuze. Dragan Škrbić bio je čovjek koji je postigao ključne pogotke za Jugoslaviju, koja se čini, nakon lošijih nastupa u prvom krugu, diže upravo kada je najvažnije, kada kreće borba za medalje.

Nakon ovih susreta sastaju se u polufinalu, Jugoslavija – Rusija i Španjolska – Švedska. Polufinalni parovi su u potpunosti očekivani, a prognozirati između ova četiri rukometna giganta, tko bi mogao u finale, uistinu je nezahvalno. Ipak, čini se da su Rusi i Španjolci u ovom trenutku nekako najspremniji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometOI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!