OI 2000

Jedrenje OI: Završena klasa 470, braća Bulaja 24.!

Baldo Leburić • četvrtak, 28.09.2000.

Danas je završeno natjecanje u jedrenju u klasi "470". Za Hrvatsku su u toj klasi nastupili braća Ivan i Toni Bulaja. U završnici su osvojili 24. mjesto od ukupno 29 jedriličara. Njihov najbolji poredak je bilo 11. mjesto, a najgori 30. mjesto, tj. kada su bili diskvalificirani na samome početku (1. plov). Zlato su osvojili Austrijanci sa izvrsnim rezultatom od samo 38 negativnih bodova. Srebro je pripalo Amerikancima (42 negativna boda), a bronca Argentincima (57 negativnih bodova). Natjecanja u jedrenju još nisu završilla, a preostale su još dvije klase: "Laser" (Mate Arapov) i "Finn" (Karlo Kuret).

U klasi "Laser" naš Mate Arapov čvrsto drži 16. mjesto, nakon što je danas u 9. plovu zauzeo fantastično 3. mjesto. To mu je ujedno najbolji plasman dosada na ovome prvenstvu, a najgori plasman mu je bilo zadnje 44. mjesto kada je bio diskvalificiran u 4. plovu. Do kraja natjecanja su preostala još 2 plova, a velike su šanse da Mate bude među prvih 15, jer nisu velike razlike u negativnim bodovima...

Naša najveća nada u jedrenju zasigurno je Karlo Kuret koji danas na tablici zauzima 7. poziciju sa 49 negativnih bodova. Taj poredak je ostvaren nakon 7 plovova, a do kraja natjecanja ih ostaje još četiri. Danas je imao najbolju "vožnju" od početka natjecanja, te je zauzeo 2. mjesto u (7. plov).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!