OI 2000

Nataša Vezmar izgubila broncu

Dražen Patarčić • subota, 30.09.2000.

Nataša Vezmar, hrvatska taekwondašica, uspjela je svojim nastupima osigurati borbu za broncu na Olimpijskim igrama. U četvrtfinalu je Nataša pobijedila Španjolku Ruiz, no u polufinalnu je poklekla protiv Ruskinje Ivanove. U borbi za broncu, minuta i pol ju je dijelila od treće medalje za Hrvatsku u Sydneyu...

U prvom kolu, Nataša Vezmar je bila slobodna, dok je u prvoj borbi na Olimpijskom turniru pobijedila španjolsku sportašicu Ireane Ruiz sa 7:4. U drugoj borbi nastupila je protiv Ruskinje Natalie Ivanove od koje je izgubila sa 6:4.

No i ova jedna pobjeda osigurala joj je pravo za borbu za olimpijsku medalju. Borila se za brončano odličje protiv Dominique Bosshart iz Canade.

U prvoj rudni od 3 minute stekla je prednost od 3-2 , druga runda je bila izjednačena od 2-2. U trećoj odlučujućoj rundi, uz obostrano izmjenjivanje dosta teških udaraca, Nataša je u zadnjoj minuti izgubila predosnot od 6-5 i sa tri boda Kanađanka je preokrenila rezultat u svoju korist. U zadnjih dvadesetak sekundi Nataša se samo uspjela približiti Kanađanki i ublažiti poraz na 8 - 9. Šteta jer je Nataša bila vrlo blizu medalje, ali očigledno je prerano počela slaviti u svojoj glavi osvojeno odličje i taj pad koncentracije bio je odlučujući u zadnjoj minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OI 2000
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!