Nogomet

Čakovec - Cibalia: Trica domaćih u lošoj utakmici

Marko Breljak • subota, 30.09.2000.

Gledatelji koji su prisustvovali susretu Čakovca i Cibalije zasigurno će poželjeti što prije zaboraviti tu utakmicu. Jer u tom srazu vidjeli smo vrlo malo, gotovo ništa. Ipak, domaćini, nakon lošijih partija protiv Zagreba i Šibenika, gdje trica iz Šibenika naročito peče domaćine, mogu biti zadovoljni jer osvojena su nova tri boda s kojima će opet skočiti za nekoliko mjesta na ljestvici.

Ključni detalj na utakmici dogodio se već u 9. minuti, kada je Brlenić sjajno centrirao na glavu mladog Karabatića, koji je glavom sa nekoliko metar postigao odlučujući pogodak. Već od početka domaćini su pritisnuli goste i taj pritisak urodio je i jedinim golom na utakmici. Taj gol upropastio je utakmicu, jer nakon toga nismo uspjeli zabilježiti niti jednu izrađenu prigodu niti na jednoj niti na drugoj strani.

Vinkovčani su u drugom poluvremenu nešto više pokušavali, ali sva njihova nastojanja bila su totalno neinventivna, mlaka. Domaćini su očito bili zadovoljni osvojenim trobodom pa ih nisu niti pokušavali previše ugroziti. Iako je Ilija Lončarević nakon utakmice tvrdio da nije imao raspoloženih napadača, nitko im se iz veznog reda nije pridodavao pa su Petreski i Kuster nerijetko bili sami pred kompletnom obranom gostiju. Stoga, ostaje žal domaćina nad činjenicom da su se Čakovčani povukli i više čuvali vodstvo, jer mogli su pritisnuti goste, koji, barem po prikazanom, nisu mogli postići gol.

Utakmica je završila malim incidentom, koji je začeo Šarić nepotrebnim grubim startom na sredini igrališta, a nakon kojega su isključeni Poleti i Pavličić. Zbog toga je trener Mladina nakon utakmice ponovo osuo paljbu po sucima jer, tvrdi da nitko na zna zašto su isključena ta dvojica igrača i da ako se ovakav kriterij nastavi neće imati dovoljan broj igrača za završit sezonu. Bez te mrlje na kraju utakmice mogli bi usvtvrditi da je sudac Novak sudio odlično. Ovako, reći ćemo tek dobro. Sve u svemu, u jednoj utakmici bez pravog nogometa, pamte se tek tri osvojena boda za momčad Čakovca.

Izjave nakon utakmice:

Ilija Lončarević, trener Čakovca: Prvo poluvrijeme pripalo je nama, dok su gosti bili bolji u nastavku. Da smo imali samo pola od dvojice napadača mogli smo riješiti utakmicu već u prvom dijelu. Ipak, naša pobjeda je potpuno zaslužena, a za nju su najzaslužniji moji igrači koji su prikazali, usprkos pojedinim lošim trenucima u drugom poluvremenu, veliku borbenost.

Davor Mladina, trener Cibalije: Očekivali smo jednu tešku utakmicu, pozavajući trenera Lončarevića i njegov rad, tako da smo maksimalno pokušali parirati domaćima, a u toj namjeri smo uspjeli samo 50%. Čakovcu je pripalo prvo poluvrijeme, nam drugo, a jedan momenat je riješio utakmicu, jedan prekid, opet smo pirmili gol na naš kiks, kojih ima ovo prvenstvo zaista previše. Mogu čestitat našem domaćinu, ali i reći otvoreno, više se šutjeti ne može, da smo mi najveći kandidati za ispadanje. Tako se igrati ne može, nakon šest prodanih igrača, ne kupiti niti jednoga. Treba napraviti drastičan rez jer ja se više sa trećeligaškim igračima ne želim trošiti. To je smiješno. Ili će biti rez ili ću ja otići.

Jurica Karabatić, strijelac pobjedonosnog gola za Čakovec: Čestitao bih gostima na fer i korektnoj igri. Pokazali smo više htijenja i zalaganja i uz malo sreće uspjeli smo osvojiti ta velika, velika, tri boda. Nama sad preostaje da se okrenemo sljedećim utakmicama i gostovanju u Rijeci.

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!