Rukomet

Odličan Mirza Džomba, poraz Zaporožja

Ivan Varat • nedjelja, 17.10.2004.

Jučer je odigrana većina utakmica 2. kola rukometne Lige prvaka. Zaporožje je u Ukrajini izgubilo od Montpelliera što je odličan rezultat za Zagreb koji igra danas, dok je odličan u pobjedi Ciudad Real bio naš Mirza Džomba...

Slika 1 od 1.

Jedno od većih iznenađenja dogodilo se u Rumunjskoj u susretu A skupine gdje je domaća Constanta sa 29:27 pobijedila španjolsku Barcelonu. Bila je to vrlo izjednačena utakmica, a odluka je pala u posljednjim minutama kada je Barca nekoliko napada igrala i sa dva igrača manje. Inače utakmicu je sudio naš sudački par - Josić i Rudić. Kod domaćina Tucanu je zabio sedam, a kod Barce Mađar Nagy devet golova.

U Zagrebovoj B skupini Zaporožje je na domaćem terenu poraženo od Montpelliera sa 21:24 što je nakon poraza Zagreba u prvom kolu, vrlo dobar rezultat. Kod Francuza Bojinović je zabio šest golova, dok je kod Ukrajinaca Harbok zabio sedam. Zagreb bi se današnjom pobjedom u Italiji ponovno vratio u igru za četvrtfinale.

U skupini C Brestskiy Meshkovo u Bjelorusiji je pobijedilo slovensko Gorenje Velenje sa 31:29 uz 11 golova Kalushke, dok je kod Slovenaca Kavtičnik zabio osam. Ruski Chehovski Medvedi uz 12 golova Egorova i šest Chipurina pobijedili su danski Gudme (Eggert 10) sa 34:33.

Portland San Antonio ponizio je beogradsku Crvenu zvezdu sa velikih 20 razlike (42:22). Kod Španjolaca Rocas je zabio devet golova, dok je naš Ivano Balić u pobjedi sudjelovao sa jednim pogotkom. Kod Zvezde najbolji je bio Nenadić sa sedam golova.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Aktualni prvak Europe Celje Pivovarna Laško sa 29:23 pobijedila je poljsku Wislu Plocku. Najefikasniji kod Slovenaca bio je Zorman sa sedam golova.

U grupi E Ciudad Real je pobijedio švicarski Winterthur sa 29:22. U španjolskoj momčadi posebno se istaknuo naš Mirza Džomba sa sedam pogodaka. Kod Winterthura Mlineger je zabio pet golova.

Francuski US Creteil bio je bolji od islandski Haukar Hafnarfjordur sa 34:31 uz osam golova Louisa, dok je njemački Kiel do druge pobjede došao protiv švedskog Sävehofa. Njabolji kod Kiela bio je Petersson sa osam golova.

Slika 3 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

U skupini G njemački Lemgo i mađarski Fotex došli su do novih pobjeda. Lemgo (Tempelmeier 11) je uvjerljivo sa 41:26 pobijedio litavski Granitas Kaunas, dok je Fotex sa 36:24 bio bolji od norveškog Sandefjorda. Gulyas i Reinaldo Perez sa šest golova predvodili su Fotex.

U Metkovićevoj skupini H njemački Flensburg pobijedio je češku Banik Karvinu sa 32:24. Najefikasniji kod Nijemaca bio je Lars Christiansen sa devet golova.

Odličan debi za njemački klub imao je naš Goran Šprem koji je zabio četiri gola, dok je "gospodin stopostotni" Blaženko Lacković sudjelovao sa tri gola. Metković danas dočekuje slovački Tatran Prešov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!