Rukomet

Džomba odličan, Lacković ozlijeđen

Ivan Varat • petak, 29.10.2004.

Naš zlatni olimpijac Mirza Džomba igra konstantno odlično u španjolskoj Asobal rukometnoj ligi, dok ozljeda koljena i dalje muči Blaženka Lackovića koji će zbog toga možda i propustiti Svjetski kup u Švedskoj...

Klubovi koji nastupaju u Ligi prvaka prvenstvene obaveze obavljaju ranije nego ostali klubovi, sredinom tjedna. U prvim utakmicama osmog kola španjolskog prvenstva Ciudad Real je pred 3.500 svojih navijača sa 29:22 slavio protiv Bidasoe i tako zadržao korak za vodećim Portlandom. Već konstantno najbolji kod Ciudada bio je Mirza Džomba koji je zabio 6 golova od čega dva iz sedmerca. Dušebajev je zabio pet, i Entrerrios četiri pogotka.

U velikom derbiju Portland San Antonio je bez ozlijeđenog Ivana Balića pobijedio Barcelonu sa 28:27 i sam zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice. Rocas (6) i Richardson (5) predvodili su pobjednike, dok je kod Barce Romero zabio osam, a po četiri su dodali Jeppesen, Tomas i Šepkin.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U Bundesligi Flensburg je pred 6.000 gledatelja do pete pobjede došao protiv Pfullingena sa 39:21. Blaženko Lacković nije puno igrao zbog problema sa koljenom, no ipak uspio je zabiti dva gola. Kod Flensburga nabolji su bili Stryger sa sedam i Christiansen sa šest pogodaka. Goran Šprem za sada može igrati samo u Ligi prvaka, dok bi u Bundesligi trebao zaigrati uskoro, kada Bjelorus Klimovets dobije njemačko državljanstvo.

I drugi njemački predstavnik u Ligi prvaka Lemgo ostvario je uvjerljivu pobjedu protiv Wetzlara sa 35:21. Kod Lemga Stephan, Kehrmann i Schwarzer zabili su po pet pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!