Rukomet

Mirza Džomba donio pobjedu Ciudadu

Ivan Varat • nedjelja, 31.10.2004.

U subotnjim susretima 4. kola rukometne Lige prvaka bilježimo i četvrtu pobjedu španjolskog Ciudad Reala koji je na gostujućem parketu u Švicarskoj pobijedio Winterthur, a još jednu fenomenalnu partiju pružio je naš Mirza Džomba...

Slika 1 od 1.

U skupini A Barcelona i Pick Szeged ostvarili su domaće pobjede protiv Constante, odnosno Vardara. Barca (Tomas i Zvizej po šest golova) je uzvratila Rumunjima za poraz u prvom kolu i slavila sa 32:25, dok je mašarski Pick do treće pobjede došao protiv Vardara sa 25:18.

Slovensko Gorenje iz Velenja (Ilio 7) došlo je do prve pobjede u C skupini protiv bjeloruske ekipe Brestskiy Meshkovo (Mokalov 6) sa 27:17, a naš Vedran Zrnić zabio je četiri gola za pobjednike. Danski Gudme nanio je prvi poraz ruskim Chehovski Medvedima sa 32:26. Jörgensen i Jensen sa po sedam pogodaka predvoili su Gudme, dok je kod Rusa Chipurin zabio šest.

Ciudad Real sa 27:26 pobijedio je na gostovanju švicarski Winterthur i praktički osigurao prvo mjesto u E skupini. Mirza Džomba ove sezone igra u zaista fenomenalnoj formi. Džomba je ponovno bio najbolji igrač španjolske momčadi zabivši deset pogodaka(!) između kojih i dva odlučujuća u posljednjim minutama utakmice.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Još jedno iznenađenje priredio je predstavnik BiH Izviđać pobijedivši u Ljubuškom pred 2.800 gledatelja danski Kolding sa 37:36. Izviđać nakon ove pobjede ima šanse za drugo mjesto i prolazak u drugu fazu natjecanja. Buntić sa osam golova predvodio je domaćine, a Seifert sa deset goste iz Danske.

U skupini G više nema nepoznanica. Mađarski Fotex i njemački Lemgo i teoretski su osigurali jedno od prva dva mjesta. Fotex je slavio u gostima kod norveškog Sandefjorda sa 31:25 uz 13 pogodaka Reinalda, dok je Lemgo (Kehrmann i Binder po osam) također na gostovanju pobijedio litavski Granitas iz Kaunasa sa 33:22. Na golu Fotexa odličan je bio Vlado Šola sa 15 obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!