Tenis

Tenisači poveli 2:0 protiv Obale Bjelokosti

Karlo Dževerlija • petak, 06.10.2000.


Goran je zahvalio Riječanima na kraju meča (dl)

Hrvatska - Obala Bjelokosti 2:0! Ishod je to prvog dana dvoboja II. Euroafričke zone Davis Cupa. Prvi bod Hrvatskoj donio je Goran Ivanišević pobjedom nad Claudeom NGoranom u tri glatka seta - 6:4,6:4, 6:3. Zna se da Davis cup okružje i atmosfera koja se stvara kod nastupa naših pogoduju Ivaniševiću. Splićanin je bio vrlo uvjerljiv, a posebice je treći set podsjetio na starog Gorana. Statistika meča govori o razlici u kvaliteti. Goran je imao 20 aseva, uza 67 posto prvog servisa. Tamnoputi NGoran je uspio tek jednom “breaknuti” servis dok je svoj gubio u pet navrata...

Na 2:0 očekivano je povisio Ivan Ljubičić, svladavši Valentina Sanona također u tri seta - 6:3, 7:6 (6), 6:3. Susret je ponudio neizvjesnost tek u drugoj dionici, koju je Ljubo uspješno prebrodio. Usput, Ljubičić je uspio lansirati tek jedan as manje od Ivaniševića.

U subotu je u dvorani Mladosti u Rijeci na rasporedu i susret parova, koji bi trebao donijeti i pobjedu našoj reprezentaciji, željnoj što prije borbi za Svjetsku skupinu...


Goran u ulozi izbornika (Snimio: Danijel Luketić)

U drugom meču dana Ljubičić je donio i drugi bod Hrvatskoj. Sa 6:3, 7:6 i 6:3 bio je bolji od drugog tenisača Obale bjelokosti Sanona. Vidjeli smo jedan takoreći tipični Davis cup meč u kojem se dio razlike u teniskoj kvaliteti gubi.


"Ljubo na terenu" (Snimio: Danijel Luketić)

Upravo ta činjenica i razigrani Sanon donijeli su “probleme” Ljubičiću u drugom setu kojeg je Ivan osvojio u tie-breaku nakon spašene tri set lopte. Ukupno ipak je Ljubičić bio više nego uvjerljiv što rezultata najbolje pokazuje. Dakle nakon prvog dana sve ide po planu – dva meča i željena dva boda. Sutra u 15.00 na rasporedu je meč parova (trenutno imamo prijavljenu kombinaciju Ivanišević-Karlović) u kojem tražimo taj odlučujući treći bod. Taj rasplet donio bi u završna dva meča šansu i drugim našim adutima, odnosno nastup mlađih tenisača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!