Ostali sportovi

NHL: Loš start novaka u ligi

Tomislav Pacak • utorak, 10.10.2000.

Čak 10 utakmica National Hockey League odigrano je u subotu, dok se u nedjelju i ponedjeljak većina momčadi odmarala. Novaci u ligi, Minesotta Wild i Columbus Blue Jackets jos nisu okusili slast pobjede, što je i donekle očekivano. U subotu je Minesotta izgubila u Phoenixu od Kojota koji su zaista dobro krenuli u ovu sezonu. Treba istaći Jeremya Roenicka koji je dva puta asistirao te jednom i sam zatresao mrežu za pobjedu Phoenixa 4:1.

Rezultati:

LA Kings at Buffalo 3:5
Montreal at Toronto 0:2
Dallas at Ottawa 1:3
Boston at Philadelphia 5:1
Washington at Carolina 3:3
NY Rangers at Atlanta 2:1
Chicago at Columbus 5:3
Colorado at Edmonton 1:1
Minesotta at Phoenix 1:4
Predators vs. Penguins 1:3
Vancouver at Tampa Bay 5:4
St. Louis at Anaheim 5:1
Florida at Boston 2:4
LA Kings at Columbus 7:1
Dallas at Toronto 3:1

LA Kingsi su postali odlična momčad, ali ipak nisu uspjeli doći do bodova u Buffalu. Vaclav Varada je sa dva gola pomogao Sabresima doći do vrijedne pobjede nad gostima iz LA-a. U kanadskom derbiju, Canadiensi su bez ispaljenog metka pali u Torontu. Hoglund i Berezin su postigli golove za Maple Leafse, dok je Curtis Joseph obranio svih 26 udaraca na svoj gol. Aleksei Yashin se vraća u formu, što dokazuje i pogodak koji je pomogao Senatorsima da pobijede Dallas Starse. Da su se zaista dobro pripremili za sezonu, dokazali su Boston Bruinsi u Philadelphii pobjedom 5:1 protiv Flyersa. Allison je imao čak 4 asista, Thornton dva gola i dva asista, a Dafoe je na golu obranio 27 od 28 udaraca.

Izjednačenu utakmicu odigrali su Capitalsi i Hurricanesi koja je nakon produžetaka završila 3:3. Kapanen (Carolina) dao je dva gola te jednom asistirao, dok je K. Johansson (Washington) sudjelovao kod sva tri gola svoje momčadi. Rangersi su u svojoj premijeri teškom mukom svladali nejake Atlanta Trasherse. 2 gola Rangersi su dali s igračem vise, i znali su tu prednost sačuvati do kraja susreta. Columbus Blue Jackets su na domaćoj premijeri poveli 3:0 protiv Chicaga, ali nisu znali sačuvati tu veliku prednost, te su na kraju Blackhawksi slavili 5:3. Tony Amonte je odigrao odlicno za Chicago, te ih predvodio sa dva gola i asistom. Patricku Royu nedostaju tri pobjede da bi postao najuspješniji golman svih vremena, ali čini se da "lavina" ove godine može odigrati samo neriješeno. Nakon remija u Dallasu, Avelanche je odigrao 1:1 u Edmontonu protiv vrlo dobrih Oilersa kod kojih je opet briljirao Tommy Salo sa 33 obrane. U drugom međusobnom susretu u Tokiju, Predatorsi su poveli 1:0 protiv Penguinsa, te nagovijestili još jedno iznenađenje, ali Robert Lang, Martin Straka i Jan Hrdina su svojim pogocima razveselili prisutne Japance, te doveli Pingvine i novog trenera Ivana Hlinku do prve pobjede u sezoni.

U nedjelju su odigrane samo dvije utakmice. Vancouver se opet pokazao kao vrlo čvrsta momčad, pobijedili su Tampa Bay Lightning 5:4 i to sa tri gola postignuta u zadnjoj trećini. St Louis hvata pravu formu, što su na svojoj koži osjetile Mocne Patke iz Anaheima koje su u svojoj dvorani izgubile 5:1. Treba istaknuti sjajan nastup najboljeg NHL braniča prošle sezone, Chrisa Prongera, koji je osim postignutog gola sjajno zaustavio Finca Sellanea. Jučer je Boston nastavio s dobrim nastupima, pobijedivši Pantherse kod kuće 4:2. Florida je dominirala, imala više udaraca, ali Bure i društvo nisu nasli pravi način kako zabiti gol Bostonu. LA Kingsi su pobjedom 7:1 izliječili frustracije iz Buffala gdje su dominirali, ali i izgubili od Sabresa. Luc Robitallie je opet dao dva gola, dok je Zigmund Palffy tri puta asistirao, te jednom i sam zabio pogodak. U najljepšoj dvorani u ligi, Air Canada Centru, domaći Maple Leafsi su u trećoj trećini izgubili vodstvo od 1:0, te na kraju izgubili 3:1 od aktualnih vice - prvaka Dallas Starsa. Toronto je bio bolji u toj utakmici, ali na vratima Dallasa je fantastično branio Ed Belfour, po mnogima prvi vratar lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!