Ostali sportovi

NFL: Nezaustavljivi St Louis Ramsi

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 16.10.2000.

Pitanje kojim se najviše zabavljaju američki sportski novinari u zadnje vrijeme je: da li Ramsi imaju najbolji napad u povijesti američkog nogometa? I vjerojatni odgovor je - da.


Kurt Warner - najbolji dodavač lige

Najbolji NFL QB Kurt Warner i najbolji NFL RB Marshall Faulk odveli su Ramse do šeste pobjede u ovogodišnjih šest susreta. Atlanta Falconsi su izgledali nemoćni usprkos 29 poena, jer napad Ramsa je po 12 puta zaredom osvojio više od 30 poena. Ovaj put 45, ovogodišnji prosjek im je preko 40 poena, daleko najviše u ligi. Nije baš sve počelo idilično za St. Louis jer im se pri otvarajućem kick-offu ozlijedio kicker Jeff Williams, a prvaci nisu imali zamjenu na klupi. Kada je trener Mike Martz pitao na klupi želi li itko zauzeti njegovu ulogu, javio se rezervni wide receiver Chris Thomas i obavio svoj posao sasvim pristojno. Faulk je istrčao 208 yardi, te imao 1 TD, dok je Warner imao 313 yardi passinga, i tri TD dodavanja. To mu je bila šesta utakmica zaredom s preko 300 yardi čime je izjednačio rekord Stevea Younga iz 1998.

Oakland Raidersi su pobijedili u Kansasu 20:17, i to field golom rookiea Sebastiana Janikowskog 25 sekundi prije kraja (43 yarde). Veliki je, inače, bio pritisak na tog mladića ovih tjedana jer i nije započeo sezonu kao prvi pick na draftu, ali danas je dokazao da je pravi potencijal. QB Rich Gannon osvojio je svojim dodavanjima 282 yarde i imao 2 TD dodavanja. QB Dallasa Troy Aickman imao je užasan dan u New Yorku te je najzaslužniji za poraz Cowboysa od NY Giantsa. Čak pet puta (career high) Aickmanova dodavanja su bila presječena od strane Giantsa. U pobjedničkoj ekipi Tiki Barber i Ron Dayne zajedno su nosili loptu 30 puta za 181 istrcanih yardi.

Utakmica Baltimorea i Washingtona definitivno je bila utakmica obrana. Stephen Davis je postigao jedan TD za Washington Redskinse i to im je bilo dovoljno za pobjedu 10:3. Inače, Ravensima je ovo treća utakmica zaredom u kojoj nisu postigli TD, ali prošle dvije su unatoč tome dobili. Sjajne obrane, bit će zanimljivo kako će se Warner i Faulk obračunati s takvim momčadima.

Denver Broncosi su i bez ozlijeđenog RB Terella Davisa s lakoćom pobijedili Cleveland. QB Brian Griese imao je 336 yardi dodavanja, i tri za touchdown i to sve za Roda Smitha. NY Jetsi su pobijedili i dobro odigrali protiv New England Patriotsa. Curtis Martin istrčao je 143 yarde i imao tri TD. Loša obrana Patriotsa omogućila je Jetsima da čak sedam puta sruše domaćeg QB-a Drewa Bladsoea. 49ersi su se dobro držali protiv Green Bay Packersa, ali su ipak opet izgubili. QB Packersa Brett Favre osvojio je dodavanjima 266 yarde i imao jedan TD pass, dok mu je kolega na suprotnoj strani imao 366 yardi passinga i 4 TD dodavanja, ali ni to nije bilo dovoljno. San Francisco je zasigurno najbolja momčad lige s omjerom 2-5.

U američkoj konferenciji, na diviziji istok vodeći su Miami i NY Jetsi s omjerom 5-1, u diviziji Central najbolji su Tenessee Titansi koji s 4 pobjede zaredom imaju omjer 4-1 (sutra igraju zaostalu utakmicu), a u diviziji West najbolji omjer ima Oakland(5-1). U nacionalnoj konferenciji su dvije neporažene ekipe: u diviziji Central Minesotta Vikingsi i u diviziji West St. Louis Ramsi. Ostala je još i divizija East gdje prvo mjesto dijele NY Giants i Washington Red Skinsi s omjerom 5-2. Najviše poena su naravno zabili Ramsi, čak 262 (imaju 6. najgoru obranu), dok su daleko najmanje primili Miami Dolphinsi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!