Ostali sportovi

NHL: Super uzbudljiv vikend

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 16.10.2000.

U petak, subotu i nedjelju odigrane su 22 utakmice National Hockey League među kojima i poslastica dosadašnjeg dijela lige, utakmica izmedju NY Rangersa i Pittsburgha koju su Pingvini dobili 8-6. Briljantno su igrali i jedni i drugi (osim vratara), ali ipak treba istaknuti jedno ime: Jaromir Jagr prvi je puta u karijeri postigao četiri gola i najzaslužniji je za prvi poraz Rangersa u sezoni. Kod Pingvina su se osim Jagra istakli Lang (gol+2 asista), te Martin Straka s golom i asistencijom. Theo Fleury (2+2) i Mark Messier (2+1) držali su Rangerse u igri, ali, do tog dana sjajni, rezervni golman Kirk McLean imao je užasno loš dan.

Rezultati

New Jersey at Ottawa 1-3
Tampa Bay at Pittsburgh 2-3
Carolina at Florida 2-2
Minesotta at St. Louis 0-2
Washington at Nashville 1-3
Buffalo at Edmonton 2-3
Boston at LA Kings 0-5
NY Rangers at Pittsburgh 6-8
Chicago at Montreal 4-5 (OT)
Calgary at NY Islanders 2-0
Ottawa at Toronto 4-0
Anaheim at New Jersey 2-4
Washington at Dallas 0-3
Carolina at Nashville 1-2
Columbus at Colorado 1-3
Philadelphia at Phoenix 3-6
Buffalo at Vancouver 0-4
Boston at San Jose 2-5
Edmonton at Minesotta 5-3
Calgary at Detroit 4-2
Atlanta at Tampa Bay 2-5
Columbus at Chicago 1-2
Phoenix at LA Kings 6-5

Prvaci su prvi puta ove sezone otišli u goste i - izgubili. Senatorsi su odigrali čvrsto te golom Zamunera u praznu mrežu potvrdili pobjedu rezultatom 3:1. Devilsi su zaista dali sve od sebe, natpucali su domaćine u 3. trecini 14-4, ali dalje od časnog poraza nije išlo. Dan prije utakmice s Rangersima, Pingvini su pobijedili Tampa Bay u utakmici u kojoj je Jagr dao svoj prvi gol u sezoni. Pavel Bure zabio je jedan gol za neriješen rezultat svoje Floride protiv Hurricanesa, dok je St. Louis bez suspendiranog kapetana Prongera pobijedio Minesottu Wild 2:0.

Nashville Predatorsi nastavljaju s dobrim (iznenađujucim) igrama, u petak su pobijedili Capitalse, a u subotu Carolinu u svojoj dvorani. Vjerojatno najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela lige. Edmonton također igra jako dobro, osjetili su to i Sabresi kod kojih je Hasek obranio čak 34 udarca, ali 3 je ipak morao propustiti u mrežu. R. Symth je sudjelovao kod sva tri pogotka, davši jedan i pripremivivši dva. U utakmici dvije momčadi koje su sjajno krenule u sezonu, LA Kingsi su totalno nadigrali Boston i pobijedili ih 5-0. Kod pobjednika Laperriere je zabio prvi hat-trick u karijeri.


Chris Pronger - kapetan St Louisa

Chicago je opet izgubio, ovaj put u Montrealu, ali u produžetku tako da su ipak osvojili jedan bod. Za Canadiense Zubrus je zabio tri gola, dok je Zhamnou imao 2 asista i jedan gol. Ottawa je bila uvjerljiva u Torontu, dok je Dallas (Mike Modano 1+1) relativno lako obračunao s Washington Capitalsima. New Jersey Devilsi brzo su se oporavili od poraza u Ottawi, te pobijedili gostujuće Moćne Patke iz Anaheima 4-2. Za prvake su dobro odigrali Holik i Mckay sa po dva gola i asistom. Colorado je i dalje bez poraza, novu pobjedu su ostvarili protiv Columbusa.

Philadelphia je izgubila 6-3 u Phoenixu od odličnih Kojota, kod kojih je Tkachuk zabio dva gola. Flyersi su i ovaj put natpucali protivnika (36 udaraca), ali su nažalost svojih navijača i opet izgubili. Ipak fali bivši kapetan i najbolji igrač Eric Lindros. Bufallo je doživio novi poraz u Vancouveru, dok je Boston izgubio u San Joseu. Edmonton je nastavio pobjednički niz u Minesotti, gdje su pobijedili Wild 5-3. Detroit nije pravi ove sezone, što je pokazao i novi poraz, ovaj put od Calgary Flamesa i to na domaćem ledu. Stillman je zabio dva gola za Calgary, to su mu prvi golovi sezone. Tampa Bay Lightning je došla do prve pobjede u sezoni, protiv slabašne Atlante. Holzinger, Lecavalier i Modin zabili su po gol i jednom asistirali za pobjednike. Chicago je konačno pobijedio, teškom mukom su svladali ekspanzijske Blue Jackets iz Columbusa. Tony Amonte djeluje kao jedini ozbiljan igrač Blackhawksa, opet je zabio gol za svoju momčad.

U noćnoj utakmici u nedjelju, sjajan susret vidjeli su gledatelji u LA-u između Phoenixa i domaćih Kraljeva. Kojoti su na kraju bili uspješniji, pobijedili su 6-5, ali bez obzira na to, svakom gledatelju je bilo drago što je dosao na tu utakmicu. Kod pobjednika Jeremy Roenick je dao 2 gola, Doan je tri puta asistirao, dok su kod Kingsa dobro odigrali Palffy (2 gola), Rob Blake (3 asista) i Robitallie (1+1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!