Rukomet

Džomba i Metličić osvojili Kup Španjolske

Ivan Ambroš • petak, 30.12.2005.

Ciudad Real je pobjedom nad Portland San Antoniom 23:31 osvojio Kup Španjolske. Nakon osvajanja Superkupa Europe to je već drugi veliki trofej ove sezone kojim strateg Ciudad Reala Talant Dujshebaev nakon superuspješne igračke karijere, najavljuje i velike trenerske uspjehe...

Ivano Balić je od početka zaigrao za Portland, a s druge je strane u početnoj šestorci Ciudad Reala utakmicu započeo i naš Mirza Džomba. Već u prvim minutama Džombina ekipa koristi greške u obrani Portlanda, stvara razliku i odlazi na 0:4. U 19. minuti pri rezultatu 6:12 trener Portlanda šalje Balića na klupu, a Džombi se u igri pridružuje Petar Metličić. U 24. minuti kod rezultata 7:14 Balić se vraća u igru, ali Portland do kraja poluvremena ne uspijeva uspostaviti ravnotežu na terenu pa prvo poluvrijeme završava 10:18.

Drugo poluvrijeme počinje bez Metličića u ekipi Ciudad Reala, u 11. minuti prednost se penje na nedostižnih 14:24. U tim trenucima golman Ciudad Reala Arpad Šterbik skuplja i svoju 16. obranu, što je uz dobru igru u obrani njegovih suigrača bilo ključ uspjeha današnje utakmice. U 16. minuti drugog poluvremena Metličić ponovo ulazi u igru, tako da su posljednji zvižduk na terenu dočekali svo troje naših reprezentativaca.

Za konačnu pobjedu Ciudad Reala od 23:31 Mirza Džomba je iz deset pokušaja zabio sedam golova, od toga dva iz sedmeraca, dok je Petar Metličić iz dva pokušaja zabio jedan gol te ostvario jednu asistenciju i jednu blokadu. U ekipi Portland San Antonia Ivano Balić je iz šest pokušaja postigao tri zgoditka i dva puta uspješno asistirao svojim suigračima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!