Rukomet

Džomba bolji od Šole, Celje blizu polufinala

Ivan Varat • subota, 05.03.2005.

Nakon prvih susreta četvrtfinala Lige prvaka veliki posao napravili su aktualni europski prvaci rukometaši Celja. Kiel je sa pet razlike pobijedio Dominikovićevu Barcelonu, dok je Džombin Ciudad Real bio bolji od Šolinog i Zovkovog Fotexa...

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka njemački Kiel našeg trenera Serdarušića pobijedio je u svojoj dvorani pred oko 10.000 gledatelja španjolsku Barcelonu našeg Davora Dominikovića sa pet golova prednosti (30:25). Bila je to vrlo neizvjesna utakmica, a domaćini su do ove prednosti došli u samoj završnici utakmice.

Pet minuta prije kraj utakmice Kiel je vodio s pogotkom razlike (26:25), no fantastičnom igrom u samoj završnici uspio je doći do pet golova prednosti s kojima ima velike šanse u uzvratu u Barceloni za tjedan dana. Najbolji kod Kiela bili su Johan Pettersson i Marcus Ahlm sa po šest golova, dok je Barcu vodio Dragan Škrbić sa devet golova.

Aktualni europski prvak slovensko Celje Pivovarna Laško gotovo je osiguralo polufinale Lige prvaka nakon što su ostvarili gostujuću pobjedu 33:29 kod njemačkog Lemga kojeg su i prošle sezone izbacili baš u četvrtfinalu. Lemgo je pred oko 3.500 svojih navijača igrao dobro samo u prvom dijelu, no Slovenci u već na poluvremenu vodili sa pogotkom razlike (17:16), u nastavku su konstantno držali prednost u svojima rukama, a na kraju su došli i do najvećih četiri gola prednosti.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Najbolji kod Lemga bio je Florian Kehrmann sa osam golova, Geirsson je postigao šest, dok su slovensku momčad do pobjede vodili Siarhei Rutenka sa devet i Eduard Kokšarov sa osam golova.

Španjolski prvak Ciudad Real sa velikih sedam razlike pobijedio je mađarski Fotex u svojoj dvorani i napravio veliki korak prema polufinalu. Iako je ovo velika prednost Španjolaca, zasiugurno je da će Mađari u uzvratu pokušati sve ne bi li nadoknadili ovaj zaostatak. Mađari su se držali do polovice prvog dijela, no nakon toga domaćini su diktirali tempo i držali prednost.

Najefikasniji kod Ciudada bio je Mirza Džomba koji je svojoj bivšoj ekipi, odnosno Vladi Šoli (16 obrana) postigao sedam pogodaka od čega pet sa sedam metara, dok je Egipćanin Zaki postigao šest. U redovima momčadi našeg trenera Zdravka Zovka po četiri gola postigli su Kiro Lazarov, Carlos Perez i Nikola Eklemović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!