Ostali sportovi

NHL: Colorado bez poraza

Tomislav Pacak • četvrtak, 19.10.2000.

Slavljenik, najuspješniji golman u povijesti po broju pobjeda, Patrick Roy i njegovi suigrači iz Colorada sjajno igraju ove sezone. Dva remija i pet pobjeda bez poraza je sjajan učinak u prvih sedam utakmica, najbolji u ligi. U ponedjeljak su slavljenicki napustili glavni grad, pobijedivši Capitalse u produžetku golom Šveđanina Petera Forsberga, dok su sinoć svoju snagu demonstrirali u Columbusu, gdje su razbili domaće Blue Jacketse 5-1 (Forsberg 2 gola i dva asista).

Rezultati:

Anaheim at NY Rangers 4-3
Toronto at Vancouver 2-5
Buffalo at Montreal 3-4
Anaheim at NY Islanders 4-3
Ottawa at Philadelphia 6-1
Colorado at Washington 4-1 (OT)
New Jersey at Atlanta 3-3 (OT)
St. Louis at Detroit 1-2
LA Kings at Nashville 1-1
Boston at Edmonton 1-6
Colorado at Columbus 5-1
Carolina at Pittsburgh 3-2
San Jose at Dallas 1-2
Tampa Bay at Minnesota 5-6
NY Rangers at Chicago 4-2
Florida at Phoenix 1-2 (OT)
Calgary at Vancouver 1-4

Interesantno je kako je Anaheim svoju turneju po New Yorku okončao s dvije identične pobjede: 4-3 protiv Islandersa i 4-3 protiv Rangersa. Protiv Rangersa najbolji je bio Kariya sa golom i asistom, dok su “Otočane” pobijedili Leclerc, Mcinnis i Sellane sa po golom i asistencijom. U dvoboju dva kanadska grada koji osim NHL imaju i NBA momčadi, Vancouver je totalno nadigrao Toronto. Natpucali su ih 29-15, Naslund je dao dva gola (peti ukupno u sezoni). Sabresi nastavljaju s lošim igrama, poraženi su i u Montrealu. Stu Barnes je zabio dva gola za Buffalo, ali Zubrus (također dva gola) je imao bolju potporu ostalih suigrača.

Philadelphia također ne može naći pobjednički put, katastrofu su doživjeli protiv Senatorsa iz Ottawe. Bonk je zabio dva i jednom asistirao, dobro su igrali i Hossa (1+3) i Yashin (1+1). Cast Flyersa svojim golom je spasio Keith Primeau. New Jersey je natpucao Atlantu 37-16, ali dalje od remija nije išlo. St. Louis je, pak, dominirao u Detroitu, ali i izgubio 2-1. Fedorov i Lapointe zabili su pobjedničke golove za Red Wingse. Nashville nastavlja s dobrim igrama, neriješeno protiv LA Kingsa je O.K. rezultat za Predatorse, iako treba reći da su bili i bolji, pa i bliže pobjedi.


Patrick Roy (Colorado)

Boston je nakon katastrofe u LA, doživio novu protiv ove sezone sjajnih Oilersa. Guerin je s dva gola i asistom bio prvo ime susreta, a treba reći i da je nevjerojatno kako je Edmonton zabio 6 golova iz samo 19 udaraca. Sinoć je Carolina prekinula uspješan niz Pingvina i to u Pittsburghu, dok je Dallas tesko, ali zasluženo osvojio bodove protiv San Jose Sharksa. Igrala je sjajno obrana Starsa, koja je dopustila samo 13 udaraca napadačima gostujuće momčadi.

Rangersi su prekinuli seriju od dva poraza pobjedom u Chicagu protiv slabih Blackhawksa. Desno krilo, Rus Valery Kamensky bio je najbolji igrač na ledu, te imao gol i asist. Treba reći i da je golman Kirk Mclean nakon dva loša dana, branio sjajno (38 od 40 udaraca). Sinoć su u noćnim utakmicama Canucksi pobijedili Calgary, dok je Phoenix golom Juneaua u produžetku svladao Floridu.

Teško je reći tko je vodeći po divizijama jer velike su varijacije u broju odigranih utakmica, ali za po sada osvojenim bodovima vodeći su: Pingvini i Rangersi (6 bodova/5 utakmica), Ottawa (9/5), Carolina (6/5), Nashville (7/5), Colorado (12/7) i Phoenix 10/6. Treba spomenuti i Oilerse (11/7) i Canuckse (10/7), koji imaju peh biti u istoj diviziji s Coloradom. Najviše golova je zabio LA (29 u sedam utakmica), a najmanje su primili Senatorsi i Predatorsi (7 u pet utakmica). Vodeći igrači lige po poenima (golovi + asisti) su Luc Robitallie, Zsigmund Pallfy (oba LA) i Jason Alison (Bruins) sa po 12 poena. Najviše golova su zabili opet Pallfy i Robitallie, te Bill Guerin i Scott Young, svi po 6. Najbolji asistent je Jason Alison iz Bostona sa 9 asistenija. Kod braniča, Rob Blake (Blues) je vodeći po poenima- ima ih 7. Uvjerljivo najviše udaraca na gol ima Jaromir Jagr, čak 29 u samo 4 utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!