Ostali sportovi

I Brkljačić bez finala

Bernard Jurišić • srijeda, 10.08.2005.

Vrlo loš nastup naše reprezentacije na Svjetskom atletskom prvenstvu potvrdila je i Ivan Brkljačić. Zagrepčanka ni ovog puta nije uspjela osigurati finale velikog natjecanja, čime su se "rasplinuli" svi naši aduti za finalna nadmetanja...

Ivana Brkljačić već je dugo daleko od rezultata koji su je ne tako davno postavili na postolje najbolje svjetske juniorske kladivašice, a nastavak njezinih sad već tradicionalnih podbačaja na velikim natjecanjima došao je i u Helsinkiju.

Brkljačić je u kvalifikacijama bacila 65.63 metara što je bilo dovoljno za 15. mjesto, a u finale se plasiralo najboljih 12. Zanimljivo je da je Ivana u Helsinkiju kladivo bacila gotovo pet i pol metara kraće od svog najboljeg rezultata ove sezone koji iznosi točno 71 metar.

U prvoj je seriji bacila svoj najbolji hitac, 65.63, u drugoj tek 63.62, da bi u trećoj kladivo palo na 65.32 metra. Posljednja, 12. koja je ušla u finale, Kineskinja Wenxiu Zhang kladivo je bacila 66.73 metara, a najbolja u kvalifikacijama bila je Kubanka Yipsi Moreno sa 72.67 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!