Ostali sportovi

Reorganizacija HOO-a pod novim vodstvom

Bernard Jurišić • subota, 21.10.2000.


Hebel krenuo s reorganizacijom (dl)

Danas je pod predsjedanjem novog predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zdravka Hebela, nastavljena nezavršena sjednica Skupštine HOO-a koja ga je u ponedjeljak promovirala na čelno mjesto hrvatskog sporta. Hebel je predložio 13 novih članova Vijeća HOO-a, koji su prihvaćeni, iako je bilo govora da će se broj članova ovog tijela proširiti na 15, čak i 17 ljudi. Imenovano je mnoštvo povjerenstava i radnih skupina, a nakon Skupštine, svoje prvo okupljanje imalo je i novoformirano Vijeće HOO-a...

Na prošloj sjednici već je imenovano 6 članova Vijeća: predsjednik Zdravko Hebel, dopredsjednici Ivan Goran Munivrana, Luciano Sušanj i Petar Turković, dosadašnji predsjednik i član MOO-a Antun Vrdoljak i glavni tajnik HOO-a Slavko Podgorelec. Danas je imenovano još 7 članova: Mihovil Dorčić, predstavnik plivačkog Saveza iz Rijeke, Danica Jurković, sklizački Savez iz Zagreba, Duško Mrduljaš, predstavnik veslačkog saveza iz Splita, Andrija Mijačika, taekwondo Savez iz Zagreba, Damir Skansi, košarkaški Savez iz Zagreba, te međunarodni nogometni sudac Željko Širić iz Osijeka.


Slavko Podgorelec, sada već bivši glavni tajnik HOO (Snimio: Danijel Luketić)

Na sjednici je imenovan i novi Nadzorni odbor HOO-a, u sastavu: Ivan Jelinčić i Romeo Vrečko (Zagreb), Zvjezdana Tuma-Pavlov (Osijek), Branko Bazdra (Dubrovnik) i Marin Glavičić (Rijeka).

Odbor je imenovao i Povjerenstvo za izradu prijedloga strategijskog razvoja hrvatskog sporta u narednom olimpijskom ciklusu, čiji je predsjednik Petar Turković, a sačinjavaju ga još i Dragan Milanović, Zdeslav Barać, Dubravko Ižaković, Bojan Matković, Stjepan Puhak, Orlando Rivetti, Mladen Sedar, te troje predstavnika koje će imenovati Ministarstvo prosvjete i sporta.

Predsjednik Hebel je po završetku sjednice Skupštine, sazvao prvu sjednicu novog Vijeća HOO-a, koje je donijelo nekoliko zaključaka i odredilo radne skupine. Imenovano je povjerenstvo za izradu Prijedloga reorganizacije HOO-a na čelu s dopredsjednikom HOO-a Ivom-Goranom Munivranom. Dopredsjednik povjerenstva je član Vijeća HOO-a Andrija Mijačika, a članovi su: Stjepan Čačić, Mihovil Dorčić, Srećko Ferenčak, Dino Klisović, Zdravko Miljak, Tomislav Šepec i Marinko Šišak. Bivšu funkciju novoizabranog predsjednika Hebela, mjesto predsjednika Odbora za unapređenje športa i olimpijskih priprema, preuzeo je Luciano Sušanj, a Josip Čop imenovan je vršiteljem dužnosti glavnog tajnika HOO-a, umjesto Slavka Podgoreleca, kojem istječe mandat.

Određen je i žiri za dodjelu "Trofeja HOO-a", kojeg sačinjavaju: dr. Zdravko Hebel (predsjednik), Luciano Sušanj, Ivo-Goran Munivrana, Katica Ileš i dr. Bojan Matković, te njihovi zamjenici Darko Dujmović i Tomislav Vrbek. Luciano Sušanj će biti i šef povjerenstva za izradu Prijedloga kratkoročnih mjera za rješenje financiranja sporta, kojeg još sačinjavaju Andrija Mijačika, Boris Mateljan, Katica Peročević, Damir Skansi, Damir Vrbanović i Marija Zuber.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!