Rukomet

Odlični Balić i Džomba, Valčić za pobjedu Torrevieje

Ivan Varat • nedjelja, 20.03.2005.

U Španjolskoj je odigrano 21. kolo rukometne Asobal lige. Odlično su odigrali Ivano Balić i Mira Džomba, dok je Tonči Valčić pogotkom u zadnjoj sekundi donio važnu pobjedu svojoj Torrevieji protiv Ćavarovog Granollersa...

Slika 3 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Tonči Valčić je postigao pet pogodaka, ali i onaj pobjedonsoni za 20:19 u posljednjim sekudnama utakmice. Torrevieja se ovom pobjedom mali korak pomaknula od opasne zone ispadanja. Najbolji strijelac utakmice bio je Patrik Ćavar sa devet golova.

Portland San Antonio je ostvario dvadesetu pobjedu sezone i tako se i dalje s Barcelonom nalazi na vrhu tablice. Najzaslužniji za 34:27 gostujuću pobjedu protiv Cangasa bili su Ivano Balić koji je postigao osam golova i Rocas sa devet pogodaka (četiri sa sedam metara).

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Derbi kola igran je u Valladolidu gdje je Džombin Ciudad Real uspješno prošao vrlo teško gostovanje. Ciudad Real je slavio sa 32:28 portiv Valladolida nakon što je vodio tijekom cijelog susreta. Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je naravno Mirza Džomba sa sedam pogodaka iz osam pokušaja. Najefikasniji igrač utakmice bio je novi španjolski reprezentativac Kubanac Julio Fis sa 13 golova.

Dominikovićeva Barcelona vrlo je teško slavila na gostovanju kod Arratea sa 38:36 nakon što je na poluvremenu gubila sa 19:16. Uvjerljivo najbolji igrač susreta bio je Iker Romero koji je postigao 14 pogodaka, ali i one odlučujuće na kraju susreta. Petar Metličić sa četiri je gola sudjelovao pobjedi Ademara kod Alcobendasa (36:28).

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Lackovićev Flensburg očito se oporavio od šoka nakon nes(p)retnog ispadanja iz Lige prvaka i pobjedio HSV Hamburg sa 36:28 u derbi susretu 25. kola Bundeslige. Najbolji strijelci kod pobjednika bili su Danci Christiansen i Srtyger sa po sedam golova, dok je Blaženko Lacković postigao pet pogodaka.

Minden koji vodi naš strateg Velimir Kljaić napravio je još jedan korak prema ostanku u ligi domaćom pobjedom protiv pretposljednjeg Pfullingena sa 27:25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!