Rukomet

Ciudad Real s golom prednosti u Barcelonu

Ivan Varat • subota, 30.04.2005.

U prvoj finalnoj utakmici Lige prvaka Džombin Ciudad Real u svojoj je dvorani pobijedio Dominikovićevu Barcelonu sa samo jednim golom prednosti (28:27). U finalu Kupa EHF-a u dvoboju njemačkih klubova Magdeburg je slavio protiv Kelentrićevog Tusema 30:22...

Ciudad Real na uzvratnu utakmicu finala Lige prvaka u Barcelonu nosi samo jedan gol prednosti. Džomba i suigrači pobijedili su Barcelonu s 28:27 u svojoj dovrani pred 5.500 gledatelja. Bila je to vrlo izjednačena i neizvjesna utakmica s dosta povišenim tenzijama. Ciudad Real je vodio većinu susreta, u trenucima i s četiri gola prednosti (17:13), no na uzvrat nose samo pogodak prednosti.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kod pobjednika strijelci su se ravnopravni raspodijelili - Husein Ali Zaki postigao je pet pogodaka (čeiri sa sedam metara), Jonas Kallman i Alberto Entrerrios dodali su po četiri, dok je naš Mirza Džomba postigao tri (dva iz sedmerca), kao i Urios i Ortega. Iker Romero postigao je devet, a Jeppesen četiri za Barcu kod koje treba spomenuti i odličnog golmana Perića.

Magdeburg na uzvrat finala Kupa EHF-a u Essen odlazi s velikih osam golova prednosti. Iako nakon prvog poluvrmena nije izgledalo da će sve tako završiti. Tusem je u prvom dijelu diktirao tempo, vodio i do tri gola razlike (7:4), no na odmor se otišlo 12:12. U nastavku pak Magdeburg je zaigrao puno bolje, preuzeo vodstvo i konstantno ga povećavao do krajnjih 30:22.

Poljak Karol Bielecki s deset golova najzaslužniji je za pobjedu, dok je Abati postigao pet, Kretzschmar četiri i Kulešov tri pogotka. Kod Tusema Oleg Veliki (poslije utakmice završio u bolnici zbog ozljede) je zabio osam, Schmetz pet i Sigurdsson četiri gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!