Rukomet

Valladolid pobjednik Kupa kralja

Ivan Varat • ponedjeljak, 30.05.2005.

Rukometaši Valladolida novi su pobjednici španjolskog Kupa kralja Juana Carlosa. Valladolid je na završnom turniru igranom ovaj vikend u Pontevedri prvo u polufinalu izbacio Džombin Ciudad Real (koji je tako doživio novi neuspjeh) i zatim u finalu pobijedio branitelja naslova Dominikovićevu Barcelonu (27:25).

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Valladolid je s 34:31 u polufinalu bio bolji od Ciudad Reala koji tako nakon poraza u finalu Lige prvaka i drugog mjesta u prvenstvu, nije uspio doći niti do "utješnog" trofeja. Mirza Džomba u porazu je sudjelovao s četiri gola.

Barca je do finala došla preko Ademara (33:28) za koji je Petar Metličić postigao tri gola. Davor Dominiković postigao je jedan pogodak.

U finalu momčad koju vodi španjolski izbornik Juan Carlos Pastor pobijedila je Barcelonu nakon velike bitke i tako po prvi put u povijesti osvojila ovaj trofej. Ključ pobjede Valladolida bila je odlična obrana, sjajan vratar Jose Manuel Sierra koji je obranio 19 udaraca, Eric Gull sa sedam golova, te Fis i Davis sa po pet pogodaka. Kod Barce najefikansiji je bio Iker Romero sa šest pogodaka, ali iz 12 pokušaja, dok je Dominiković zabio jedan gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!