Ostali sportovi

NFL: Poraz prvaka, sjajan povratak Jetsa

Tomislav Pacak • srijeda, 25.10.2000.

Puno loših stvari se u nedjelju dogodilo aktualnim prvacima, ali dvije vijesti su ipak najvažnije: St. Louis Ramsi su izgubili prvi puta ove sezone, ali što je možda i gore, izgubili su i QB-a Kurta Warnera na barem pet tjedana zbog slomljenog malog prsta desne ruke. Kansas City Chiefsi su odigrali sjajnu utakmicu, zasluženo su pobijedili 54-34, ali ipak nitko se ne može oteti dojmu da bi možda bilo drugačije da Warner nije morao iz igre u drugoj četvrtini. Ali opet, čak ni s Warnerom nije baš sve izgledalo dobro za Ramse, dapače izgledalo je užasno. Nakon prve četvrtine gubili su 20-0, čime su perkinuli niz od 31 utakmice u kojoj si imali barem tri poena nakon prve četvrtine.

Rezultati

Detroit at Tampa Bay 28-14
New Orleans at Atlanta 21-19
Denver at Cincinnati 21-31
Arizona at Dallas 7-48
New England at Indianapolis 23-30
St. Louis at Kansas City 34-54
Buffalo at Minnesota 27-31
Chicago at Philadelphia 9-13
San Francisco at Carolina 16-34
Tennessee at Baltimore 14-6
Seattle at Oakland 3-31
Cleveland at Pittsburgh 0-22
Washington at Jacksonville 35-16
Miami at NY Jets 37-40

Interesantno je da je Warner već treći QB kojeg je ozlijedila obrana Chiefsa, protivnici se nadaju da im to neće preći u naviku. Može se naći i nekoliko drugih uzroka porazu Ramsa, kao primjerice činjenica da slabo igraju kad su na pravoj travi kao u Kansasu, ili da im ne paše igrati protiv momčadi iz te divizije, ali činjenica je da su Chiefsi zasluženo dobili, te malo spustili na zemlju momčad iz St. Louisa.

Porazom Ramsa, Minnesota Vikingsi su pobjedom protiv Buffala kod kuće ostali jedina neporažena momčad lige s omjerom 7-0. U toj utakmici su u svim statističkim kategorijama dominirali igrači Buffala, ali pobjeda ipak ide Vikinzima. Tako je najviše dodanih yardi imao QB Flutie-294, najviše rushinga RB Bryson-72yds, te najviše primljenih yds wide receiver Moulds-135. U pobjedi Cincinnati Bengalsa protiv Denvera pao je jedan važan NFL rekord. RB Bengalsa Coreu Dillon postao je čovjek s najviše pretrčanih yardi u jednoj utakmici, čak 278. Tako sada on drži i taj rekord, osim onog za najviše pretrčanih yardi za rookie, koji je postavio 1997 protiv Titansa (246yds).


Nevjerojatan povratak Jetsa

Ta utakmica će ostati zapamćena po najviše istrčanih yardi nakon 1950. Dallas je pregazio Arizonu, nakon lošeg izdanja QB-a Troya Aickmana u New Yorku, odlučili su se za taktiku rushinga, tako da je Aickman uglavnom bio promatrač akcija svoje momčadi. I ta odluka je bila pametna, jer to je najveća pobjeda Cowboysa poslije 1980. Indianapolis je dobio važnu utakmicu protiv New England Patriotsa, QB Manning je imao 268 yardi passinga, dok je RB James istrcao 124 yarde. Redskinsi i dalje igraju dobro i čvrsto, nova žrtva su bili Jacksonville Jaguarsi. QB Brad Johnson dodao je za 269 yardi, Stephene David istrcao je 114 yardi i postigao dva TD, dok je receiver Albert Connell primio 3 TD dodavanja.

Oni koji nisu otišli kući nakon treće četvrtine utakmice NY Jetsa i Miami Dolphinsa, pamtit će tu utakmicu vjerojatno za cijeli život. Jer svi koji su ostali nakon treće četvrtine, bili su svjedoci nevjerojatnog povratka Jetsa u utakmicu, te na kraju pobjede u produžetku. Obrana Miamia koja je u prvih šest susreta primila samo 51 poen, New York je napustila sa primljenim 41 poenom. Za takav preokret zaslužna je cijela momčad, ali jedno ime je ipak odskakalo. QB Jetsa, Vinny Testaverde, odigrao je fenomenalno zadnju četvrtinu, bacio čak 4 TD dodavanja, ukupno pet u utakmici. Jetsi su zabili 30 poena u toj četvrtini, slomivši mnogo NFL rekorda u toj uakmici. Testaverde je utakmicu okoncao sa 378 yardi pasinga, što mu je najbolji učinak sezone, a nakon utakmice je izjavio: "Mi nismo najtalentiranija momčad lige. Nismo kao St. Louis Ramsi, ali ako cijelu utakmicu igramo muški i hrabro, dobre stvari će nam se dogoditi." Dragi Vinny, i dogodile su se!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!