Ostali sportovi

Mirko tijesno poražen

Igor Jurišić • subota, 31.12.2005.

Mirko Filipović nije uspio doći do nove pobjede u PRIDE-ovom ringu. Danas je u japanskoj Saitami bolji bio opasni Novozelanđanin Mark Hunt i nakon prave rovovske bitke tijekom punih dvadeset minuta borbe, pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom...

U samom uvodu u borbu vidjeli smo nekoliko noviteta kod našeg borca. Prvo je u ring izišao na pjesmu "Dođi u Vinkovce" umjesto dosadašnjih "Wild Boysa", a pored toga smo mogli vidjeti da je Mirko po prvi put odlučio borbu odraditi sa tenisicama. Sam početak borbe nije mogao biti bolji po našeg borca. Mirko je iznenadio Hunta povećanom agresijom i u tom početku borbe zadao niz neugodnih low kick udaraca. Povremeno bi sijevnuo i pokoji pokušaj high kicka, no Hunt je takve prijetnje efikasno otklanjao.

Slika 1 od 1.

Tada kontrolu borbe u svoje ruke preuzima Novozelanđanin, koji postaje puno agresivniji borac i konstantno boksačkim tehnikama napada našeg borca. Većina tih udaraca također završava u Mirkovom bloku, no ta agresivnost i težnja da završi borbu donosi Huntu bodove kod sudaca i do kraja runde anulira svu prednost koji je Crocop stekao u uvodu borbe.

Druga runda ponudila je istu sliku, Hunt je ponovno dominantniji, ponovno je puno agresivniji. Naš borac nema pravog odgovora na tu agresiju, u klinčevima ga nikako ne uspijeva dovesti u parter, a čak i pokušava nekakve neuobučajne udarce za ultimate fighting, poput atraktivnog, ali vrlo riskantnog "udarca sjekirom", udarca po kojem se proslavio legendarni K-1 borac, pokojni Andy Hug. U toj silnoj agresiji, Huntu je prošlo nekoliko boksačkih tehnika i druga runda u potpunosti pripada Novozelanđaninu.

Treću rundu bolje otvara Mirko, i plasira čisti Ihigh kick u Huntovu glavu, no nažalost u tom udarcu više nije bilo dovoljno snage da sruši čvrstog novozelandskog ratnika. Nakon toga inicijativa ponovno prelazi na Huntovu stanu, sve do posljendnje minute, kada Mirko konačno dovodi Hunta u prater i zauzima dominantni side mount. Potkraj runde uspijeva preći i u još povoljniji full mount no nažalost više nije bilo vremena i ova vrlo izgledna pozicija je propala. Na kraju borbe, jedan sudac se odlučio za Mirka, dok su dvojica svoj glas dali Huntu i Novozelanđanin slavi vrijednu pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom.

Što na kraju reći nego da je Hunt zasluženo došao do pobjede nad našim borcem. Tijekom cijele borbe bio je agresivniji borac, više je težio završetku borbe, plasirao nekoliko dobrih boksačkih tehnika i sve to je bio zasigurno dovoljno za sudačku naklonost. Ako se pitate što ovaj poraz znači za nastavak Crocopove karijere, onda se ne treba previše zabrinjavati. U nekoj drugoj godini, ovo bi bio puno bolniji poraz, koji bi Mirka puno više udaljio od šanse za naslov prvaka. No, u godini pred nama na rasporedu je vrlo jaki Grand Prix turnir u teškoj kategoriji, na kojem će se okupiti svi najbolji PRIDE-ovi teškaši i dobar rezultat na tom turniru vrlo brzo će vratiti Mirka u prvi plan bitke za naslov. Mirku od srca želimo da uspije u svojoj nakani i nadamo se da će mu 2006. godina donijeti puno veće uspjehe nego protekla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!