Ostali sportovi

Stipe Drviš osvojio europsku titulu

Igor Jurišić • nedjelja, 08.01.2006.

Najbolji hrvatski boksački profesionalac, Stipe Drviš, ponovno se uspeo na europski boksački vrh u poluteškoj kategoriji. Večeras je na boksačkom spektaklu u njemačkom Münchenu pobijedio Talijana Antonia Brancaliona...

Bio je to tipičan "Drviševski" meč. Prva runda je protekla u ispitivanju snaga, a onda Stipe kreće sa svojim prepoznatljivim stilom boksanja i skupljanja bodova sa distance. U prve tri runde Stipe se već značajno odlijepio na sudačkim bodovnim karticama, onda su uslijedile dvije runde u kojima su borci bili podjednaki, da bi naš borac sredinom borbe pojačao tempo i ponovno sve češće kažnjavao Brancaliona udarcima sa distance.

Posljednje dvije runde Brancalion je krenuo na sve ili ništa, budući da mu je jedina šansa bila da meč okonča nokautom, no u tom srljanju primio je više udaraca nego što ih je zadao i može biti zadovoljan što i sam nije nokautiran. Na kraju meča nije bilo mjesta sumnji, jednoglasna sudačka odluka za Drviša.

Ovom pobjedom Stipe je ponio upražnjenu titulu Europskog prvaka u poluteškoj kategoriji, titulu koje se već jednom morao odreći, kako bi pokušao napasti svjetski naslov. Tada je poražen od Australca Paula Briggsa, no nakon večerašnje pobjede bi vrlo brzo mogao dobiti novu šansu. Zasada su najveći izgledi da to bude napad na titulu organizacije, budući da je Stipe tamo trenutno treći na listi izazivača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!