Ostali sportovi

PRIDE: Ove godine Grand Prix u apsolutnoj kategoriji

Igor Jurišić • ponedjeljak, 16.01.2006.

Nakon što je prvobitno bilo zamišljeno da se ove godine održava veliki PRIDE-ov Grand Prix turnir u kojem će se boriti samo najbolji svjetski teškaši, PRIDE je nedavno obznanio odluku da će turnir biti u apsolutnoj kategoriji...

To u prijevodu znači da PRIDE više neće morati puniti turnir različitim Giantima, Sentoryuima itd., već će u ring ući 16 boraca vrhunske kvalitete iz različitih težinskih kategorija, koji će međusobno odrediti najboljeg PRIDE-ovog borca. Naravno, najviše će konkurenciju zaoštriti poluteškaši, od kojih je velik dio prirodno u teškoj kategoriji, a prije meča skidaju kilograme, kako bi na dan borbe zadovoljili potrebnu kilažu.

Od boraca iz poluteške kategorije koji imaju šanse pobijediti skoro svakog teškaša izdvajamo Brazilce Wanderleija Silvu, Ricarda Aronu i pobjednika Grand Prixa u poluteškoj kategoriji Mauricia "Shoguna" Ruu. Prvi eliminacijski turnir je na rasporedu u svibnju, a koji će borci sudjelovati u borbi za GP pojas ostaje da vidimo. Jedan od njih će sigurno biti i naš Mirko Filipović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!