Ostali sportovi

Povratak ultimate fight legende u meču protiv UFC prvaka

Igor Jurišić • četvrtak, 19.01.2006.

Za vrijeme Ultimate Fight Night 3" turnira, u pauzi između borbi u ring je ušao predsjednik UFC organizacije Dana White i priopćio nazočnima vrlo lijepu vijest...

White je objavio da se na UFC turniru koji će se održati u svibnju, u UFC oktagon vraća legenda ovog sporta Royce Gracie i to u meču sa neprikosnovenim vladarom velter kategorije Mattom Hughesom. Royce Gracie je status legende stekao pobjedom na prvom UFC turniru održanom 1993 godine u Denveru, gdje je svima pokazao efikasnost brazilskog jiu jitsua, pobjedama nad mnogo težim i fizički jačim protivnicima.

Gracie je bio nepobjediv u tim ranim UFC turnirima, osvojivši tri od prva četiri turnira. Iako mu u statistici piše da ima jedan poraz u UFC kavezu, to je samo statistički podatak, budući da na taj meč nije ni izišao u oktagon jer se ozlijedio u meču koji je imao ranije te večeri.

Posljednji Gracieov nastup u UFC oktagonu bio je na UFC 5 turniru prije točno 10 godina kada je remizirao sa Kenom Shamrockom. Nakon toga preselio se u PRIDE i K-1 ringove, a sada potkraj karijere ponovno se odlučio na povratak u kavez u kojem je stekao svjetsku slavu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!