Rukomet

Šola "torpedirao" Metličića i Džombu

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.10.2005.

Treće kolo rukometne Lige prvaka obilježio je dvoboj Veszprema i Ciudad Reala. Slavila je momčad Vlade Šole koji je briljirao na vratima. Izviđač iz Ljubuškog iznenadio je na svome parketu mađarski Pick Szeged, a zapažen je bio Nikola Prce...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Gorenje Vedrana Zrnića svoj je dvoboj trećeg kola igralo kod kuće protiv Aarhusa. Na svom su terenu Slovenci tijesno poraženi s 27:28, a "Zrna" je upisao četiri pogotka. Torggler Meran u gostima je poražen od Hafnarfjordura s 32:29. Ivica Zubac šest je puta zatresao mrežu domaćina.

Barcelona se bez ikakvih problema obračunala sa Zaporožjem u Ukrajini, a za goste je tri pogotka postigao Igor Vori. Jednom se na listu strijelaca upisao i Davor Dominiković. Izviđač iz Ljubuškog pobrinuo se za najveće iznenađenje trećeg kola Lige prvaka. Pred svojim je navijačima Izviđač s 23:22 svladao velikog favorita, Pick Szeged. Odličan je u redovima Izviđača bio Nikola Prce s četiri gola.

Vezane vijesti

U skupini F igrao se najjači dvoboj trećeg kola između Veszprema i Ciudad Reala, a snage su odmjerili i hrvatski reprezentativci; s jedne strane Vlado Šola, a s druge Pero Metličić i Mirza Džomba. Na kraju je ipak slavio Šola, a uspjehu svojeg kluba pridonio je s čak 16 obrana. Metličić i Džomba postigli su po dva pogotka za španjolsku momčad.

Slika 2 od 3.

Sljedeći Zagrebov protivnik, Portland San Antonio, očekivano je lako svladao Schaffhausen, 31:22. Ivano Balić postigao je jedan pogodak. U skupini H odlični su bili Goran Šprem i Blaženko Lacković u pobjedi Flensburga nad Paris Handballom 37:24. Obojica su postigla po šest golova, dok je Igor Kos pridodao još jedan. Inače, s 19 je pogodaka Šprem prvi strijelac kluba.

Nakon tri kola najprecizniji u Ligi prvaka je Makedonac Kiril Lazarov, koji je za Veszprem postigao 33 pogotka. Najbolji Zagrebovi strijelci su Blažo Lisičić i Mirsad Terzić sa po 14 golova.

Skupina A:
Magdeburg - A1 Bregenz 37:27
Montpellier - Čehovski Medvedi 36:29

Skupina B:
Athinaikos - Sävehof 27:31
Ademar Leon - Celje PL 27:25

Skupina C:
Hafnarfjordur - Torggler Meran 32:29
Gorenje - Aarhus 27:28

Skupina D:
Zaporožje - Barcelona 22:31
Izviđač - Pick Szeged 23:22

Skupina E:
Wisla Plock SSA - Brestskiy Meshkovo 31:23
THW Kiel - Kolding IF 37:34

Skupina F:
Veszprem - Ciudad Real 31:29
Dinamo Baumit - Tatran Presov 28:24

Skupina G:
Portland San Antonio - Schaffhausen 31:22
Zagreb - Pelister 37:13

Skupina H:
Granitas - Banik Karvina 28:35
Flensburg - Paris Handball 37:24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!