Ostali sportovi

NHL: "Vragovi" pregazili "pingvine"

Tomislav Pacak • nedjelja, 29.10.2000.

Od svih rezultata NHL utakmica odigranih u zadnjih par dana, jedan posebno upada u oci. Cak 9 golova dali su igraci New Jersey Devilsa Pingvinima, a jos k tome nisu primili niti jedan gol. Iako je cijela momcad naravno igrala fenomenalno, dva igraca treba izdvojiti: Madden je zabio 4 gola i jednom asistirao, dok je McKay "samo" 4 puta zabio. Tu su i Nemchinov s tri asista, golman Brodeur koji je obranio sve udrace na svoj gol (43. shoutout karijere) pa...svi drugi. To je nagori poraz Pittsbugha kod kuce svih vremena.

Rezultati

Carolina at Buffalo 1-4
Minnesota at Toronto 1-6
Ottawa at Pittsburgh 3-2
New Jersey at Florida 2-1
Tampa Bay at Detroit 1-5
San Jose at Columbus 3-1
Vancouver at Dallas 6-2
Nashville at Colorado 1-2 (OT)
Atlanta at Edmonton 3-1
Anaheim at Los Angeles 2-6
Washington at Boston 1-4
NY Rangers at Philadelphia 0-3
Colorado at Chicago 2-0
Calgary at St. Louis 3-4
Toronto at Buffalo 1-2
Montreal at New York Islanders 1-2
Pittsburgh at New York Rangers 4-1
New Jersey at Carolina 3-3
Ottawa at Tampa Bay 6-0
Washington at Columbus 1-3
Phoenix at Dallas 4-2
Florida at Nashville 3-3
Calgary at Minnesota 1-3
Atlanta at Vancouver 1-1
Edmonton at Anaheim 2-3
Toronto at Boston 2-1 (OT)
NY Islanders at Montreal 2-1
New Jersey at Pittsburgh 9-0
Ottawa at Florida 1-3
Columbus at Detroit 1-4
Buffalo at Chicago 3-1
Dallas at St. Louis 3-4 (OT)
Edmonton at Colorado 2-4
Los Angeles at Phoenix 1-3
Atlanta at San Jose 2-2

Maple Leafsi su slavili uvjerljivo kod kuce protiv slabasne Minnesote, Robert je dva puta zabio, jednom asistirao, a Cross je po jednom dodao i zabio za pobjedu Kanadjana 6-1. Dva dana prije katastrofe protiv Devilsa, Pingvini su porazeni od jos jedne sjajne momcadi ove sezone, Ottawa Senatorsa 3-2. Kao i najcesce ove sezone, tri vodeca igraca Ottawe su bili Arvedson (1+1), Bonk (1+1) i Hossa (2 asista). Devilsi su iste veceri dobru formu potvrdili na Floridi, gdje su golovi Elisa i Mogilnya bili dovoljni za pobjedu protiv domacih Panthersa. Momcad u ponajboljoj formi je i Detroit koji je opet pobijedio, ovoga puta protiv slabe Tampa Bay. U pobjedi 5-1 najucinkovitiji je bio Shanahan sa golom i asistom, svi ostali su se samo po jednom upisivali medju strijelce.

Buffalo je bio siguran doma protiv Caroline, dok je u isto vrijeme San Jose odnio vaznu pobjedu iz Columbusa. Sjajnu utakmicu odigrali su igraci Vancouvera u Dallasu gdje su Starsi pretrpili bolan poraz 6-2. Cijela momcad Canucksa je igrala izvanredno, a medju boljima je bio Helmer s asistom i golom. Kod Starsa je jedini spsavao cast Brett Hull s dva gola. Da Predatorsi misle ozbiljno ove sezone, ali i da je Colorado trenutno najbolja momcad lige pokazala je i utakmica ta dva suparnika. Golom Forsberga u produzetku, Avelanche je nastavio svoju pozitivnu seriju, dok je Nashvilleu ostao barem bod (u NHL se dobiva bod za poraz u produzetku). Iznenadjenje su priredili Atlanta Trashersi u Edmontonu pobijedivsi domace Oilerse 3-1. Naravno, ponajbolji u redovima pobjednika bio je Audette sa svojim 7. golom sezone. U vaznoj utakmici na Zapadu, LA Kingsi su uspjeli kod kuce pobijediti Anaheim 6-2. Emerson, Murray, Blake i Reinprecht imali su po asist i gol, Luc Robitallie je tri puta asistirao. Boston je prvi puta pobjedio s novim trenerom, strdali su gosti iz glavnog grada. Allison je kao i obicno bio najbolji igrac Bostona s dva gola. Rangersi su i drugi puta ovog tjedna izgubili od Flyersa, ovog puta kao gosti. Colorado je nastavio pozitivnu seriju pobjedom u Chicagu (Hejduk 1+1). Blues je takodjer odrzao visoku poziciju na Zapadu pobjedom protiv Calgarya. Kapetan Pronger zabio je dva gola i jednom dodao, dok je najbolji strijelac St. Louisa ove sezone Young zabio svoj 9. i 10. gol sezone.

Sabresi i Islandersi su istim rezultatom slavili kod kuce protiv Maple Leafsa i Canadiensa (2-1), Pingvini su pridonijeli jos jednom porazu Rangersa. Jagr i Kovalev zabili su gol i jednom dodali, kod Rangersa je jedina svijetla tocka bio Mark Messier s svojim golom. Devilsi i Hurricanesi su se morali zadovoljiti sa bodom nakon produzetka, jedini koji se dva puta upisao medju strijelce bio je "Vrag" Holik sa dva asista. Ottawa je bila prilicno uvjerljiva u Tampi gdje su pobijedili 6-0. Naravno, trojac Arvedson, Bonk i Hossa je dominirao utakmicom, svaki je zabio po gol i jednom asistirao. Columbus je slavio kod kuce protiv Capitalsa, dok je vrijednu pobjedu zabiljezio Phoenix u Dallasu. Panthersi i Predatorsi su podijelili po bod. Larionov i Bure kod Panthersa, te Walker i Yacmenev kod Predatorsa zabili su po gol i jednom dodali. I druga ekspanzijska momcad, Minnesota je pobijedila te veceri, zrtva je bio Calgary. Najzasluzniji za pobjedu Wilda bio je Kuba sa golom i asistom. Vancover nije uspio pobijediti Trasherse (1-1) dok su Oilersi izgubili u Anaheimu ( Kariya 1+1).

Toronto Maple Leafsi igraju dobro zadnjih par utakmica, nova pobjeda stigla je u Bostonu, najzasluzniji za nju su bili strijelci Korolev i Sundin (u produzetku). Islandersi su pobijedili i drugi puta u dva dana (tko zna kad se to zadnji puta dogodilo ) i to opet 2-1, ovoga puta slabe Canadiense. Ottawa je dozivila prvi poraz sezone protiv Floride, najbolji je bio Pavel Bure sa 2 gola. Red Wingsi i dalje pobjedjuju, nastradao je Columbus. Lapointe i Shanahan bili su ponajbolji sa golom i asistom. Sabresi su ocekivano pobijedili u Chicagu ove godine neocekivano slabe Blackhawkse sa 3-1. Derbi se u subotu igrao u ST. Louisu gdje su domacini uspjeli nakon produzetka pobijediti goste iz Dallasa 4-3. Modano je s 2 gola i asistom drzao vice-prvake u igri, ali P. Turgeon (2+2) te Young i Mcinnis (oba 1+1) su bili prejakii te veceri. Colorado je ostao neporazen i nakon utakmice s Oilersima, Podein je zabio dva gola, a trenutno najbolji igrac lige Forsberg dobar nastup okrunio je pogotkom i asistom. Kojoti su svladali Kraljeve iz LA kod kuce u Phoenixu, dok je Atlanta nastavila seriju uspjesnih gostovanja, ovoga puta izvukli su nerijeseno u San Joseu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!