Ostali sportovi

"HOO protiv šahista": tko je kriv?

Bojan Purić • ponedjeljak, 30.10.2000.

Hrvatska muška i ženska šahovska reprezentacija doputovala je u Istanbul, na mjesto odigravanja 34. šahovske olimpijade. Međutim, već i prije sjedanja za stolove s figurama, hrvatskoj delegaciji dogodila se velika bruka. Iako je iz HOO-a došla informacija da su troškovi smještaja igrača podmireni, na licu mjesta pokazalo se da nije tako. Stoga su članovi reprezentacije morali podmiriti troškove iz vlastitog džepa, kako bi mogli nastupiti na olimpijadi.

Iako iz HOO-a demantiraju da su obavili uplatu, činjenica je da je ovime hrvatskom šah i šport općenito doživio veliku sramotu u međunarodnim krugovima.

Dok se strasti stišavaju, počelo je i natjecanje. U muškoj konkurenciji, gdje su hrvatski šahisti prema prosječnom rejtingu na 17. mjestu (od ukupno 127 momčadi), početak je bio uspješan. Hrvatska je pobijedila Wales 3,5:0,5. Kožul je pobijedio Williamsa, Morović Dineleya, Cvitan Varleya, dok je Šulava remizirao protiv Zeidlera.

Ženska reprezentacija u sastavu M. Medić, V. Maček, M. Đeno-Jelica, ostvarila je maksimalnu pobjedu 3:0. Šahistice su među 85 sastava rangirane na 27. mjesto po prosječnom rejtingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!