Ostali sportovi

U Rimu dvoboj olimpijskog prvaka i svjetskog rekordera

HINA • četvrtak, 23.06.2005.

Ljubitelji atletike 8. srpnja će na mitingu Zlatne lige u Rimu moći uživati u dvoboju najbržih sprintera današnjice - olimpijskog prvaka Justina Gatlina i svjetskog rekordera na 100m Asafe Powella...

Bit će to njihovo prvo sučeljavanje nakon što je Jamajćanin Powell 14. lipnja u Ateni postavio svjetski rekord (9.77 sekundi). Ove godine već su se jednom sreli, 4. lipnja na mitingu u Eugeneu. Obojica su istrčala 9.84 sekundi, ali je pobjeda nakon pregleda foto-finiša pripala Gatlinu.

"Za svakog atletičara dvije su stvari iznad svega - biti olimpijski prvak i svjetski rekorder. Ja sam olimpijski pobjednik, a Powell je svjetski rekorder. U Rimu ću svima pokazati da sam ja najveći sprinter današnjice", izjavio je 23-godišnji Amerikanac Gatlin.

Američki sprinter vjeruje da će olimpijskom zlatu pridodati i naslov svjetskog prvaka na ovogodišnjem SP-u u Helsinkiju (6-14. kolovoza). "Ne vjerujem da će Powell izdržati psihički pritisak kad uz njega na trkalištu budu Maurice Greene, Shawn Crawford i moja malenkost", dodao je Gatlin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!