Ostali sportovi

Poraz Medveščaka u odličnoj predstavi

Goran Klarić • srijeda, 01.11.2000.

Klizalište Velesajam, Zagreb; gledatelja 1000.
KHL Medveščak - Alba Volan - 6:7

KHL Medveščak: Špiljak, Ivičić, Ljubej, Sertić, Gojanović, Švigir, Žibret, Belić, Spajić, Lovrenčić, Voučko, Teuber, Voleček, Franjković, Štepanovski, Balat, Valluh, franjković, Apelt, Špiljek. Glavni trener: Kosik

Alba Volan: Mega, Bubai, Orso, Ocskay, Palkovics, Kangyal, Tokesi, Kovacs, Fekete, Simon, Sille, Hollo, Rajz, Majoross, Hoffmann, Svasznek, Horvatek, Csibi, Szilassy, Sike, Szuna, Dunai. Glavni trener: Koljer Istuan

Večeras je na klizalištu Velesajam u Zagrebu odigrano 5.kolo Inter-lige hokejaša. Zagrebački KHL Medveščak izgubio je od mađarskog Alba Volan iz Szekesfehervara, rezultatom 6:7. Tom pobjedom su Mađari zasjeli na drugu poziciju u Inter- ligi, dok su Zagrebčani pali na dno ljestvice.

Zagrebčani su u susret krenuli vrlo razigrano, povevši več u trećoj minuti pogotkom Valluha, na asistenciju Štepanovskog. Samo sedam minuta kasnije, točnije u 10. Valluh još jednom dokazuje kako nije bez razloga prvi strijelac u momčadi Medveščaka, na vrlo dobru asistenciju Balata još jednom nadmudruje mađarskog vratara za 2:0. Samo tri minute nastavka trajala je ta prednost Zagrepčana. Tada Palkovics pogađa za 2:1. Domaća momčad vodila je sve do kraja prve trećine kada Mađari odlučuju ipak otići na odmor bar s izjednačenim rezultatom; hvataju hokejaše Medveščaka na spavanju i u 19. minuti Rajz pogađa za 2:2; samo minutu kasnije Orso sam matira domaćeg golmana za 3:2. Tu jedinu prednost Medveščak više nije mogao povratiti u nastavku.

Druga trećina je po pogocioma identična prvoj, samo što Mađari prvo povećavaju svoje vodstvo. Fekete gađa za 4:2 već u 2. minuti nastavka, nakon njega odmah u 7. strijelac je opet Orso za 5:2. Medveščak se polako budi, no za pogodak im treba osam minuta, kada u 35. Sertić smanjuje na 5:3. Samo dvije minute kasnije Slovak Štepanovski vrača Zagrepčane u meč pogodivši za 5:4. Mađarima je trebala samo minuta da vrate pogodak, te tako odlaze i na drugi odmor s prednošću, ali ovoga puta s dva pogotka (6:4).

U posljednju trećinu domaći hokejaši ulaze osjetno umorni, te tako na samom početku primaju zgoditak, rezultat je 7:4, minuta 42. egzekutor je Hoffmann. Nakon toga bilo je malo onih u dvorani koji su vjerovali da se domaći dečki mogu vratiti u igru kako bi smanjili razliku. No ti pesimisti egzistirali su samo pet minuta, kada Ivčić pogađa za 7:5, i tri minute kasnije opet Štefanovsky za konačnih 7:6. Zagrepčani su imli još prilika ali bez prave realizacije.

Danas smo tako bili svjedoci da se dobre partije hokeja poako vraćaju u Hrvatsku. Iako je Mađarska momčad bolje, fizički pripremljena, i iako se tu radi o profesionalcima; dečki iz Zagreba su danas pružili jako dobru partiju, kako hokeja tako i "mlaćenja" na ledu. Kad uzmemo u obzir da Mađari recimo treniraju 4 sata dnevno i svi za to primaju plaću, a naši hokejaši treniraju samo 1,5 sati dnevno i samo pet Slovaka za to prima plaću, rezultat 6:7, ne da nije loš nego je dokaz da hokej nije izumro i da ime itekako perspektivnu budućnost!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!