Ostali sportovi

NFL: Nema više neporaženih

Tomislav Pacak • petak, 03.11.2000.

I posljednja neporažena momčad do ovog tjedna, Minnesota Vikingsi, morali su potpisati kapitulaciju u Tampa Bayu, gdje su domaći Buccaneersi sjajno odigrali i nadigrali protivnike sa 41-13. Interesantno je kako je to drugi puta u zadnje tri godine da Minnesota doputuje u Tampa Bay s perfektnim učinkom 7-0 i izgubi upravo od Buccaneersa svoju prvu utakmicu.

Rezultati

Carolina at Atlanta 12-13
NY Jets at Buffalo 20-23
Cincinnati at Cleveland 12-3
Detroit at Indianapolis 18-30
Green Bay at Miami 20-28
Minnesota at Tampa Bay 13-41
Pittsburgh at Baltimore 9-6
Philadelphia at NY Giants 7-24
New Orleans at Arizona 21-10
St. Louis at San Francisco 34-24
Jacksonville at Dallas 23-17
Kansas City at Seattle 24-19
Oakland at San Diego 15-13
Tennessee at Washington 27-21

QB Shaun King imao je career-high učinak s 4 TD dodavanja, dok je sjajno sve to prihvaćao wide-receiver Keyshawn Johnson s ukupno 121 uhvacenih yardi. Johnson je konačno opravdao sredstva uložena u njega kao i očekivanja publike jer do sada ove sezone i nije briljirao. QB Vikingsa, Culperer uspješno je dodao 29 puta od 53 pokušaja za ukupno 313 yardi, što je na prvi pogled dobro, ali kad god je trebalo završiti napad sa TD, nigdje nije bilo Minnesotinog napada.

Steve Christie je sa 34yds field golom u zadnjim sekundama posljednje četvrtine donio pobjedu Buffalu protiv gostujućih NY Jetsa. Christieu je to treći pobjednički field gol ove sezone u posljednjoj minuti. Tako su Billsi prekinuli los niz od 4 poraza u pet utakmica, i vratili se u igru za play-off. Jetsi su se kao i prije tjedan dana protiv Dolphinsa sjajno vratili u utakmicu nakon što su gubili, ali QB Doug Flutie (Buffalo) sjajno je predvodio zadnji napad svoje momčadi koji je omogućio Christieu pokušaj za pobjednički field-gol. QB Jetsa Vinny Testaverde nije imao sjajan dan kao protiv Dolphinsa, istina dodao je za 293 yarde, ali je k tome imao i dva presječena dodavanja. Indianapolis Coltsima je bilo dovoljno sjajno prvo poluvrijeme da osiguraju pobjedu protiv Detroita, jer već tada su vodili 21-0. No u drugom poluvremenu su pali, što za razliku od Oakland Raidersa u drugom kolu, Lavovi iz Detroita nisu znali iskoristiti. Sjajni QB Payton Manning bacio je tri TD dodavanja i ukupno 288 yarde passinga, dok je RB James istrčao 139 yardi. Manning je lošije igrao u drugom poluvremenu, kada je osim puno manje dodanih yardi imao i dva presječena dodavanja.


Steve McNair - predvodnik Titansa

Baltimore Ravensi i Pittsburgh Steelersi su odigrali utakmicu upravo onako kako su brojke govorile: dvije momčadi sa sjajnim obranama i problemima u napadu. Steelersi su uspjeli pobjediti Ravense sa 9-6, Ravense koji u zadnjih pet utakmica nisu imali niti jedan touch down. Tom pobjedom Pittsburgh je preskočio Baltimore na ljestvici i sada su drugi u AFC Central s omjerom 5-3. St. Louis Ramsi su se oporavili od poraza u Kansasu, te su nekako izvukli pobjedu u San Franciscu protiv nesretnih 49-ersa. Rezervni QB Trent Green (Kurt Warner bi se trebao vratiti za mjesec dana) i trener Mike Martz se ne trebaju brinuti: dok su u mogućnosti dodati loptu Marshallu Faulku, neće biti problema za “ovnove”. Faulk je imao 2 TD trka, i dva TD primanja za ukupnu pobjedu Ramsa 34-24. Trent Green je igrao bolje kako je utakmica odmicala - nakon slabog prvog poluvremena, u drugom je igrao kako zna i može i završio utakmicu sa 310 yds passinga i dva TD dodavanja za Faulka.

Fenomenelan trenutak Samaria Rollea bio je presudan za pobjedu Titansa u Washingtonu 27-21. Na isteku treće trećine, Rolle je prekinuo dodavanje QB Redskinsa Brada Johnsona, krenuo u trk i zahvaljujući svojoj brzini, snalažljivosti i sjajnom bloku svojih obrambenih suigrača istrcao 80 yardi dugačak return TD koji se pokazao kao presudan u toj utakmici. Trener Jeff Fisher je poslije utakmice izjavio: "Ova momčad je opet pronašla način kako pobijediti. To ne mora biti nužno konvencionalan način." Rolle je prekinuo još jedno Johnsonovo dodavanje u četvrtoj četvrtini i time zaslužio epitet igrača utakmice. Titansima je to sedma uzastopna pobjeda, iako su imali samo 192 ofenzivne yarde. Ali dva return TD-a su učinila svoje i kad tome pribrojimo racionalan napad predvođen QB Steveom McNairom koji je završio 14 od 18 dodavanja za 96 yardi bez presretanja, očito je da su Titansi zasluženo napustili glavni grad s pobjedom.

U AFC konferenciji, na istoku vode Coltsi, Dolphinsi i Jetsi s omjerom 6-2, u central division uvjerljivi su Titansi sa 7-1, dok isti omjer imaju Oakland Raidersi na zapadu. U nacionalnoj konferenciji, istok predvode Giantsi sa 6-2 i Redskinsi sa 6-3, central pripada Vikingsima, dok 7-1 također imaju i Ramsi na zapadu. Ofenzivno je St. Louis i dalje najbolja ekipa sa ukupno 330 poena, a slijede ih Broncosi i 49-ersi sa 238, koji, zanimljivo, nemaju dobre rezultate. Najmanje su primili Steelersi, samo 84, dok dobru obranu ima i Baltimore sa primljenih 98 poena, problem za te momčadi je napad. Cinicannati je momčad kojoj je najveći problem zabiti, jer dosad imaju samo 80 poena ofenzivno. Uvjerljivo najgoru obranu imaju 49-ersi, čime totalno kvare sve dobro što napad predvodjen QB Jeffom Garciom učini u utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!